1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Câţi bucureşteni sunt afectaţi de închiderea staţiilor de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera

Metrorex a anunţat că va începe procesul de modernizare a sistemului de control-acces în cele 41 de staţii de metrou începând cu luna iunie, când fluxul de călători este scăzut. Staţiile de metrou cu un singur acces vor fi închise timp de o săptămână. Cei mai afectaţi de această măsură sunt angajaţii companiilor care au sediul în zona de nord. Staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera se vor închide. 

07 mar, 2017 | | ECONOMICA.net

Zonele Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu) şi Barbu Văcărescu - Floreasca sunt cele mai importante locaţii de birouri din Bucureşti. Zilnic, zeci de mii de angajaţi folosesc metroul pentru a ajunge la muncă. Închiderea, pe rând, a staţiilor de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera din luna iunie, va afecta zeci de mii de angajaţi care folosesc metroul. 

Numărul angajaţilor care lucrează în clădirile din zona Pipera Sud a fost la sfârşitul anului trecut de 45.597, cu 20% mai mult decât în 2015, arată un studiu al companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

 Într-o altă zonă cu acces la metrou, Barbu Văcărescu - Floreasca, numărul angajaţilor a crescut anul trecut cu 325 faţă de 2015 şi a ajuns la 41.334. În total, aproape 87.000 de angajaţi lucrează în zonele cu acces la metrou. Bineînţeles, nu toţi angajaţii folosesc metroul însă putem spune că zeci de mii de angajaţi vor avea dificultăţi în a ajunge la muncă, timp de o săptămână. Asta dacă nu sunt în vacanţă. 

Când încep lucrările 

De la sfârşitul acestei luni, Metrorex schimbă sistemul de acces în cele 41 de staţii ale reţelei de transport cu metroul. Lucrările la staţiile de metrou cu un singur acces vor fi demarate "începând cu luna iunie, când fluxul de călători este scăzut" mai spune Metrorex. 

Dacă la staţiile de metrou cu mai multe căi de acces se va lucra treptat, cele care au doar un singur punct de acces vor fi închise. Este cazul staţiilor de metrou Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brâncoveanu. 

Metrorex mai spune în anunţ că "s-a avut în vedere să nu se execute lucrări simultan în două staţii învecinate". Sunt două perechi de staţii învecinate: Aurel Vlaicu şi Pipera şi Apărătorii Patriei şi Dimitrie Leonida. 

Astfel, traficul la metrou spre nordul Capitalei, acolo unde lucrează zeci de mii de corporatişti, va fi perturbat două săptămâni. 

Cât de scăzut e traficul la metrou la staţiile care vor fi închise 

Anunţul Metrorex de modernizare a sistemului de acces pentru staţiile de metrou care vor fi închise arată că lucrările vor începe în iunie, atunci când traficul este scăzut. 

Însă chiar datele Metrorex, furnizate la solicitarea ECONOMICA.NET la începutul acestu ian, arată că în iunie 2016 au fost validate mai multe titluri de călătorie în luna iunie la staţia de metrou Aurel Vlaicu, decât în lunile februarie, aprilie sau mai. Metrorex nu spune cât timp vor durea lucrările de modernizare pentru o singură staţie de metrou, însă din datele pe anul trecut reiese că din perioada iunie-septembrie, cel mai scăzut trafic s-a înregistrat în luna august. O comparaţie între numărul de cartele validate lunar în 2015 şi 2016 pentru staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera o puteţi vedea în INFOGRAFICELE INTERACTIVE de mai jos. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO