1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Promisiunile autorităţilor: câţi kilometri de autostradă se deschid până la sfârşitul anului şi unde

Reprezentanţii Companiei de Autostrăzi au declarat că vor deschide circulaţiei 147 de kilometri de autostradă până la sfârşitul acestui an. La începutul anului se vorbea despre 200 de kilometri, iar acum, la jumătatea anului, nu s-a inaugurat nici măcar un kilometri dintre cei promişi

09 iul, 2012 | | ECONOMICA.net

Până la sfârşitul acestui an se vor inaugura 147,5 de noi kilometri de autostradă pe toate şantierele ţării. Cel puţin aşa promite Compania de Autostrăzi prin fostul ei director general, Mihail Başulescu, care tocmai a fost demis săptămâna trecută. Într-o adresă trimisă ECONOMICA.NET, reprezentanţii Companiei oferă lista secţiunilor de autostradă care vor fi deschise traficului până la 31 decembrie 2012.  În adresa CNADNR nu există date precise pentru inaugurarea secţiunilor de autostradă, termenul folosit fiind „sfârşitul acestui an”. Într-un singur caz Başulescu avansează un termen clar, şi anume luna octombrie, pentru cei 32,5 de kilometri a variantei de ocolire Deva-Orăştie din Coridorul IV Pan-european.

În schimb, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a spus recent că într-o lună vom circula pe cei 62,5 de kilometri ai autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, iar de pe 20 iulie pe restul de 36,7 kilometri din tronsonul Cernavodă – Constanţa al Autostrăzii Soarelui. Pe o porţiune de 14 kilometri din acest tronson se circulă deja de anul trecut.

Până la sfârşitul acestui an, Compania de Autostrăzi va mai deschide traficului 9,5 kilometri din autostrada Timişoara – Lugoj, lot 1 între kilometri 44,5 şi 54, ultimii 4,6 kilometri din varianta de ocolire a Constanţei şi toţi cei 12,25 de kilometri ai variantei de ocolire a Aradului.

La începutul acestui an, fostul ministru PDL Anca Boagiu spunea că în 2012 vor fi gata 200 de kilometri de autostradă. La jumătatea acestui an nici măcar un kilometru din cei promişi nu a fost deschis circulaţiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO