Cauza imigranţilor români în Marea Britanie, susţinută de Monica Irimia de la Cheeky Girls

Monica Irimia, membră a grupului Cheeky Girls, a susţinut cauza imigranţilor români din Marea Britanie, într-o emisiune realizată şi difuzată de televiziunea BBC, informează bbc.co.uk, citată de Mediafax.
Economica.net - sâm, 09 mart. 2013, 14:06
Cauza imigranţilor români în Marea Britanie, susţinută de Monica Irimia de la  Cheeky Girls

Ziarele din Marea Britanie i-au descris pe români ca fiind „persoane leneşe care nu vor să lucreze”, spune Monica Irimia într-o înregistrare video cu o durată de aproape trei minute, realizată pentru emisiunea de televiziune „This Week”.

Cântăreaţa consideră că sistemul britanic de ajutor social a făcut ca viaţa să devină „prea uşoară pentru unii” şi că guvernul din această ţară ar trebui să facă mai mult pentru a-i încuraja pe oameni să lucreze.

Monica Irimia spune că vina nu trebuie aruncată pe umerii imigranţilor care lucrează în mod legal în Marea Britanie şi care cer să le fie respectate drepturile legale. Cântăreaţa şi-a reamintit totodată de perioada dificilă prin care a trecut, atunci când casa de discuri cu care colabora a dat faliment, iar ea şi sora ei geamănă, Gabriela, deşi ar fi putut să trăiască de pe urma ajutorului social oferit de autorităţile britanice, au ales să continue să lucreze.

Cântăreaţa de origine română consideră că premierul britanic David Cameron are dreptul de a decide suprimarea ajutorului social oferit imigranţilor, dar nu ar trebui „să închidă uşa în faţa imigranţilor veniţi din Uniunea Europeană”, atât timp cât aceştia ajung în Marea Britanie în mod legal, lucrează şi îşi aduc contribuţia la bunăstarea economiei britanice.

Înregistrarea video cu Monica Irimia pentru emisiunea „This Week”, un program pe teme politice al radiodifuzorului public britanic BBC, a fost realizată într-un magazin cu specific românesc din Marea Britanie.

Restricţiile impuse în 2005 pe piaţa britanică a muncii Bulgariei şi României, membre ale Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2007, urmează să fie anulate de la începutul lui 2014. În acest context, unii jurnalişti şi politicieni britanici au prezentat o serie de estimări controversate cu privire la un „val masiv” de imigranţi bulgari şi români după anularea restricţiilor.

După ce au participat la emisiunea „Popstars: The Rivals”, gemenele din trupa Cheeky Girls au devenit celebre, patru dintre piesele lor ajungând în Top 10 din Marea Britanie în perioada 2002 – 2004.

Piesa lor de debut, intitulată „Cheeky Song (Touch My Bum)”, s-a vândut în peste 1,2 milioane de copii pe plan mondial.

Te-ar mai putea interesa și
CEC Bank a raportat un profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru
CEC Bank a raportat un profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru
CEC Bank a înregistrat un profit net estimat, neauditat, de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022...
ONU: Statele Unite şi Rusia se acuză reciproc pentru agravarea insecurităţii alimentare
ONU: Statele Unite şi Rusia se acuză reciproc pentru agravarea insecurităţii alimentare
Statele Unite şi Rusia s-au acuzat reciproc joi la ONU pentru agravarea insecurităţii alimentare în întreaga lume, Washingtonul ...
ROBOR, aproape de 6% după o nouă creştere – vineri, 20.05.2022
ROBOR, aproape de 6% după o nouă creştere – vineri, 20.05.2022
ROBOR creşte semnificativ şi vineri şi atinge cele mai mari valori din ultimii nouă ani şi două luni.
Noi cazuri de variola maimuţei continuă să fie raportate în lume
Noi cazuri de variola maimuţei continuă să fie raportate în lume
Autorităţile australiene au anunţat vineri că au înregistrat un prim caz de variola maimuţei la un călător care s-a ...