Cazul Berlusconi: Avocaţii apărării vor face apel la 9 noiembrie

Avocaţii fostului lider al guvernului italian Silvio Berlusconi, condamnat vineri la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală dintre care trei au fost eliminaţi prin amnistie, vor depune un recurs până pe 9-10 noiembrie, conform presei italiene citată de AFP.
Economica.net - sâm, 27 oct. 2012, 04:49
Cazul Berlusconi: Avocaţii apărării vor face apel la 9 noiembrie

Fostul lider al guvernului a fost condamnat şi la cinci ani de interdicţie de a ocupa o funcţie publică,

Apărarea are în mod normal o perioadă de 15 zile pentru a face apel la sentinţa primei instanţe, adică până pe 10 noiembrie. Însă, conform surselor informate citate de presă, avocaţii vor depune recursul şi motivarea pe 9 noiembrie.

Sentinţa în cazul lui Silvio Berlusconi a fost redusă la un an cu executare, graţie unei amnistii

Sentinţa de patru ani de închisoare în cazul fostului premier italian Silvio Berlusconi a fost redusă la un an, dat fiind că beneficiază de o amnistie, informează AFP.

Berlusconi a obţinut o reducere a pedepsei în virtutea unei legi de amnistiere adoptată în 2006 de fostul Guvern de stânga pentru reducerea numărului deţinuţilor.

Silvio Berlusconi fusese condamnat vineri la patru ani de închisoare şi trei ani de suspendare a dreptului de a deţine funcţii publice, într-un caz de fraudă fiscală privind activităţile trustului Mediaset. Frauda fiscală se referă la achiziţia de către grupul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor şi a unor emisiuni televizate. Trustul Mediaset a majorat artifical drepturile de difuzare, reducând cotele de plată a impozitelor în Italia, folosindu-se în acest sens de societăţi offshore.

Silvio Berlusconi probabil nu va face nicio zi de închisoare, întrucât, conform sistemului judiciar italian, sentinţa trebuie confirmată de instanţele superioare pentru a deveni definitivă şi a fi aplicată. Conform AFP, avocaţii lui Berlusconi vor contesta în apel decizia Tribunalului de primă instanţă din Milano, iar, ulterior, se poate merge până la Curtea de Casaţie, aplicarea pedepsei fiind suspendată până la confirmarea definitivă a acesteia.

Începând din 1994, Berlusconi a mai fost condamnat de trei ori, la un total de şase ani şi cinci luni de închisoare, însă nu a stat nicio zi la închisoare întrucât deciziile nu fost niciodată definitive.

Silvio Berlusconi denunţă „o intolerabilă hărţuire judiciară”

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, condamnat la patru ani de închisoare, dintre care trei ani beneficiază de o amnistiere, a denunţat „o intolerabilă hărţuire judiciară”, informează AFP.

„Este o sentinţă politică, incredibilă şi intolerabilă. Este clar un verdict politic, aşa cum au fost toate procesele inventate la adresa mea”, a declarat Berlusconi.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Energiei: România poate deveni un coridor de transport al energiei între regiuni
Ministrul Energiei: România poate deveni un coridor de transport al energiei între regiuni
România poate deveni independentă energetic şi un furnizor de securitate energetică în regiune, dar şi un coridor de transport pentru gazele şi energia verde din Marea Caspică, a afirmat,......
Negocieri Green Deal – Lupta pentru finanţare pune în pericol un acord. „Nimeni nu va pleca din sală fără să facă unele sacrificii”, spune Timmermans
Negocieri Green Deal – Lupta pentru finanţare pune în pericol un acord. „Nimeni nu va pleca din sală fără ...
O dispută cu privire la modalitatea de protejare a gospodăriilor sărace faţă de noile politici ale Uniunii Europene ...
E oficial. Guvernul taie cu 0,5 bani prețul benzinei și motorinei. Cum va funcționa sistemul?- DOCUMENT
E oficial. Guvernul taie cu 0,5 bani prețul benzinei și motorinei. Cum va funcționa sistemul?- DOCUMENT
Economica.net a obținut proiectul de Ordonanță de Urgență prin care Guvernul va compensa cu 50 de bani prețurile benzinei ...
Legea modificată a audiovizualului – promulgată de preşedintele Iohannis
Legea modificată a audiovizualului – promulgată de preşedintele Iohannis
Legea modificată a audiovizualului, care adaugă noi reglementări privind cinematografia şi organizarea şi funcţionarea ...