Cazul SIMA: Printre păcăliţi se află şi Daniel Dăianu.CNVM răspunde că a început investigaţia la WBS

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a confirmat ştirile ECONOMICA.NET potrivit cărora autoritatea pieţei a început investigaţia la Sibex şi la WBS România. Pentru că WBS Holding nu se află sub jurisdicţia sa, Comisia va investiga doar legăturile WBS România cu aceasta. ZF spune că Daniel Dăianu este stupefiat, pentru că i s-a spus că vor fi câştiguri sigure.
Adrian Ionescu - joi, 11 oct. 2012, 09:52
Cazul SIMA: Printre păcăliţi se află şi Daniel Dăianu.CNVM răspunde că a început investigaţia la WBS

Dispariţia lui Cristian Sima, preşedinte până mai ieri al Bursei din Sibiu, s-a produs, aşa cum a relatat şi ECONOMICA.NET pe fondul controlului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Eventualele fraude ale lui Sima la WBS Holding nu fac obiectul controalelor decât în măsura în care au legătură cu activitatea WBS România, doar aceasta şi Sibex fiind sub supravegherea CNVM.

Iată răspunsul CNVM, apărut în comunicatul instituţiei:

„Încă de la începutul acestei luni, autoritatea pieţei de capital a demarat un control de fond la sediu1 SIBEX , care verifică întreaga activitate a acestei societăţi aflate sub supravegherea CNVM.

C.N.V.M. a început astazi, 11 octombrie 2012, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investiţii financiare (S.S.I.F.) WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relatia cu clienţi, precum şi integritatea conturilor acestora.

In acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţilor societăţii de servicii de investiţii financiare (S.S.I.F.) WBS România care se consideră prejudiciaţi, sa depună reclamaţii la sediul C.N.V.M.

Menţionăm, totodată faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea C.N.V.M., nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România.

C.N.V.M. va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi S.S.I.F. WBS România, în scopul protecţiei investitorilor care desfaşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul S.S.I.F-ului aflat sub autoritatea sa.“

 Un şoc suplimentar vine din ZF, care citează o declaraţie stupefiată a cunoscutului economist şi fost ministru de finanţe Daniel Dăianu:

„Am conturi deschise la cele două societăţi WBS România şi la WBS Holding pentru că mi s-a spus că doar aşa se putea tranzacţiona pe pieţele externe. Am investit pentru că mi s-a spus că sunt câştiguri mici dar sigure (s.r.). Ştiam că nu lucrează în marjă, că riscurile sunt mici. Extrasurile de cont primite de la firma de brokeraj arată că am contul pe profit nu pe pierdere, dar acum mă întreb dacă acest informaţii sunt sau nu adevărate“.

Te-ar mai putea interesa și
Cum s-a rearanjat clasamentul retailerilor alimentari în 2022. Metro și Penny au mai câștigat câte o poziție în detrimentul Mega Image și Auchan. Lidl sare de 1 miliard de lei profit
Cum s-a rearanjat clasamentul retailerilor alimentari în 2022. Metro și Penny au mai câștigat câte o poziție în detrimentul ...
Lidl, Kaufland și Profi Rom Food au rămas și anul trecut cei mai mari trei retaileri alimentari din România după cifra de afaceri, în timp ce Metro a făcut schimb de poziții cu Mega Image,......
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea potrivit căreia consilierii juridici vor putea preda şi în învăţământul ...
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că îşi menţine părerea că în privinţa pensiilor speciale trebuie ...
Simtel Team l-a numit pe Mihai Tudor în funcția de CEO al grupului
Simtel Team l-a numit pe Mihai Tudor în funcția de CEO al grupului
Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și ...