CBRE a gestionat în ultimii cinci ani construcţia, în România, a fabricilor Airbus Helicopters, Kimball Electronics şi ThyssenKrup Bilstein

Consultantul imobiliar CBRE a gestionat în ultimii cinci ani, prin divizia de Building Consultancy, proiectele de construire a trei unități de producție din România, fabrica Airbus Helicopters Brașov, Kimball Electronics Timișoara și ThyssenKrupp Bilstein Sibiu, cu o suprafață de aproximativ 50.000 mp, care totalizează investiții ale clienților de peste 100 de milioane de euro.
Răzvan Zamfir - joi, 25 iul. 2019, 07:44
CBRE a gestionat în ultimii cinci ani construcţia, în România, a fabricilor Airbus Helicopters, Kimball Electronics şi ThyssenKrup Bilstein

Divizia de Building Consultancy din cadrul CBRE România a fost înființată în anul 2012 prin cooptarea lui Gabriel Balaban, consultant tehnic în construcții, a cărui experiență în piața imobiliară totalizează în prezent 23 de ani.

Extinderea diviziei de Building Consultancy ne-a permis să acoperim o arie largă de proiecte, atât din punct de vedere geografic, prin echipe dedicate local, cât și din punct de vedere specializare multidisciplinară, mergând mai departe de sectorul spațiilor de birouri și fiind implicați în gestionarea proiectelor de construire de centre medicale sau unități de producție industriala. În ultimii cinci ani, CBRE a oferit servicii de management de proiect și control al costurilor pentru fabrici care totalizează investiții ale clienților de peste 100 de milioane de euro, cu o suprafață cumulată de aproximativ 50.000 mp”, a declarat Gabriel Balaban, Head of Building Consultancy, CBRE.

Noua fabrică ThyssenKrupp Bilstein a fost inaugurată la finalul lunii iunie și reprezintă o extindere a unității existente, având ca scop producerea de amortizoare pentru clienți precum Daimler, Jaguar Land Rover sau Porsche. Investiția Thyssenkrupp a creat peste 350 de noi locuri de muncă la fabrica din Sibiu, care are acum în jur de 1.000 de angajați.

Companiile de producţie au generat 5% din cererea pentru spaţii logistice şi industriale înregistrată la nivelul primelor șase luni ale anului 2019, când a fost tranzacţionată o suprafață totală de 112.500 mp. Stocul modern de spaţii logistice şi industriale din România a atins, în primul semestru al anului 2019, pragul de 4,04 milioane mp, dintre care o suprafață de 55% se găseşte în proprietăţi din apropierea oraşelor regionale.

România are nevoie în continuare de investiții în producție și estimăm că în următorii trei – cinci ani vom asista la investiții de sute de milioane de euro pentru dezvoltarea de noi fabrici sau extinderea celor existente. Nevoia de infrastructură rămâne vitală, mai ales în regiunile care nu se află în zona de vest a țării”, a adăugat Gabriel Balaban.

Departamentul de Building Consultancy al CBRE furnizează servicii de management de proiect și control al costurilor pentru spații de birouri, retail, industrial și rezidențial, precum și servicii de due-diligence tehnic, workplace consultancy, change management și alte servicii de consultanță tehnică în domeniul imobiliar.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...