CBRE nu se mai ocupă, de la 31 martie, de închirierea SkyTower

Compania de consultanţă imobiliară CBRE nu se mai ocupă, de la 31 martie, de închirierea clădirii de birouri SkyTower, cea mai înaltă din Bucureşti, după finalizarea contractului semnat în toamna anului trecut cu Raiffeisen Property, proprietarul imobilului.
Economica.net - mar, 16 apr. 2013, 09:48
CBRE nu se mai ocupă, de la 31 martie, de închirierea SkyTower

„Contractul nostru cu Sky Tower s-a încheiat la 31 martie şi din câte ştim acum proprietarii lucrează cu toţi consultanţii din piaţă”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Răzvan Iorgu, directorul general CBRE România.

CBRE a fost numit agent exclusiv al proiectului în luna septembrie a anului trecut.

El nu a oferit detalii despre gradul de ocupare a clădirii şi nici despre alţi chiriaşi atraşi în proiect, în afară de banca austriacă Raiffeisen. Banca ocupă şase etaje din SkyTower, de la doi la şapte, adică aproape 7.000 de metri pătraţi, precum şi altă clădire din imediata vecinătate, Floreasca Office, cu o suprafaţă închiriabilă de 16.000 de metri pătraţi. Astfel, în SkyTower mai sunt disponibili spre închiriere circa 34.000 de metri pătraţi.

SkyTower şi Floreasca Office reprezintă componenta de birouri a complexului Floreasca City, dezvoltat de compania Raiffeisen Evolution, şi care va mai cuprinde un centru comercial.

Raiffeisen Property a cumpărat, în noiembrie 2011, componenta de birouri din cadrul proiectului imobiliar, moment în care a fost anunţat că Raiffeisen Bank va ocupa o parte din spaţii.

SkyTower are 36 de etaje, iar construcţia a fost finalizată anul trecut, fiind cea mai înaltă clădire din Bucureşti, cu o înălţime de 137 metri pătraţi.

Reprezentanţii Raiffeisen estimau anul trecut că până la sfârşitul acestui an mai mult de 50% din clădire va fi ocupată, în condiţiile în care chiriile pornesc de la circa 20 de euro/metrul pătrat la etajele superioare şi coboară spre 14 euro/metrul pătrat la primele niveluri.

În ceea ce priveşte activitatea CBRE pe segmentul de birouri, Iorgu a arătat că în primele trei luni ale anului, compania a intermediat contracte totalizând 10.000 metri pătraţi şi negociază contracte care cumulează 35.000 de metri pătraţi pentru proiecte în Bucureşti, Timişoara şi Cluj.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...