CC a autorizat preluarea firmelor din grupul Aviva România de Alico Asigurări

 Consiliul Concurenţei (CC) a autorizat, în luna iunie, preluarea Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Pensii ABC Asigurări de către Alico Asigurări România, controlată de grupul american MetLife.
Economica.net - joi, 19 iul. 2012, 15:15
CC a autorizat preluarea firmelor din grupul Aviva România de Alico Asigurări

„În conformitate cu dispoziţiile articolului 46, aliniatul 2, litera a) din Legea 21/1996 privind concurenţa şi ale Regulamentului privind concentrările economice, (…), constatând că, deşi cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal, se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind concentrarea economică realizată prin dobândirea controlului unic direct de către Alico Asigurări România asupra Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Pensii Private”, se arată într-o decizie a Consiliului Concurenţei.

Alico Asigurări va dobândi controlul indirect şi asupra Aviva Consulting&Training SRL, societate deţinută 100% de Aviva Asigurări de Viaţă.

La sfârşitul lui ianuarie, MetLife a încheiat un acord de preluare a operaţiunilor asigurătorului britanic Aviva din România (Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Pensii Private), Cehia şi Ungaria, iar tranzacţia, a cărei valoare nu a fost dezvăluită, ar urma să fie finalizată în acest an, după acordul autorităţilor de reglementare din fiecare ţară.
Aviva Asigurări de Viaţă este unul dintre cei mai importanţi jucători de profil, ocupând locul 7 în ierarhia de profil, cu o cotă de 4,21% şi subscrieri de 73,3 milioane de lei la finele anului 2011. Pierderile companiei au coborât cu 67%, la 6,5 milioane de lei.

Aviva Pensii Private activează atât pe segmentul pensiilor private obligatorii – Pilonul II, cât şi al pensiilor facultative – Pilonul III.

Înfiinţat în 1998, Alico Asigurări România este al treilea asigurător local de viaţă în funcţie de primele subscrise, după ING Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări de Viaţă.

În 2011, compania a avut un profit de 74 milioane de lei, în creştere cu 7,4% faţă de 2010, şi venituri din prime de 207 milioane de lei, în urcare uşoară, de 1%. Din noiembrie 2010, asigurătorul este parte a grupului american MetLife.

Anul trecut, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a scăzut cu 4,3%, la 7,95 miliarde de lei, rezultat influenţat de reducerea veniturilor din poliţe generale cu 6,5%, la 6,21 miliarde de lei, în timp ce veniturile din asigurări de viaţă au urcat cu 4,6%, la 1,74 miliarde de lei, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Te-ar mai putea interesa și
Patru trenuri de călători care fac legătura între București și litoral au fost oprite temporar din cauza incendiilor de vegetație
Patru trenuri de călători care fac legătura între București și litoral au fost oprite temporar din cauza incendiilor ...
Circulația feroviară este oprită temporar, la această oră, pe intervalul Fetești - Ciulnița, din cauza unui incendiu de vegetației care se manifestă în apropierea căii ferate, între......
ANM: Porumbul neirigat din sudul, estul şi sud-estul ţării, afectat de seceta pedologică puternică
ANM: Porumbul neirigat din sudul, estul şi sud-estul ţării, afectat de seceta pedologică puternică
 Seceta pedologică puternică se va menţine în cultura de porumb neirigat, mai ales în sudul, estul şi sud-estul ţării, ...
Autoritatea de Reformă Feroviară vrea să cumpere 143 de trenuri noi. Vor fi luate în calcul şi rutele neelectrificate
Autoritatea de Reformă Feroviară vrea să cumpere 143 de trenuri noi. Vor fi luate în calcul şi rutele neelectrificate
Autoritatea de Reformă Feroviară (ARF) are în pregătire achiziţia unui nou pachet de 143 de trenuri electrice de scurt ...
Suceava: Traficul TIR-urilor prin PTF Siret şi Vicovu de Sus, restricţionat
Suceava: Traficul TIR-urilor prin PTF Siret şi Vicovu de Sus, restricţionat
Accesul camioanelor cu cereale sau a cisternelor cu combustibil din Ucraina în România a fost restricţionat prin punctele ...