1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

CC analizează preluarea a trei benzinării de către Gazprom

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică realizată prin preluarea de către Nis Petrol a trei staţii de distribuţie a carburanţilor, din judeţele Arad şi Sibiu (două unităţi).

09 iul, 2012 | Mediafax

Nis Petrol este controlată de compania sârbă de petrol şi gaze Naftna Industrija Srbije (NIS), membră a grupului Gazprom din Rusia. Divizia NIS desfăşoară activităţi şi derulează proiecte de investiţii în sectorul energetic (petrol şi gaze) prin explorarea, producţia, procesarea, vânzarea şi distribuţia de produse petroliere.

NIS a anunţat recent că vrea să deţină până la sfârşitul acestui an 40 de benzinării în România şi vizează extinderea reţelei la 120 de unităţi până în 2014.

Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu regulamentul privind concentrările economice, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Potrivit Legii concurenţei, sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului operaţiunile de concentrare economică care depăşesc pragurile valorice prevăzute în acest act normativ.

Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a firmelor implicate în operaţiunea de concentrare economică depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane euro şi există cel puţin două firme implicate în operaţiune care realizează, pe teritoriul Romaniei, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 milioane euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO