Mişu Negriţoiu nu pleacă de la ASF cu cele opt salarii compensatorii

27 10. 2016
negritoiu_699457_98122500

„Ştiţi de ce nu îşi dă demisia Mişu Negriţoiu de la ASF şi continuă să sfideze Parlamentul? Pentru că nu are caracter. Pentru că îşi caută paraşuta de aur. Pentru că aşteaptă să fie demis ca să-şi poată revendica cele 8 salarii compensatorii pe care şi le-a votat în CA-ul ASF-ului, în cadrul contractului colectiv de muncă. În cazul preşedintelui ASF asta înseamnă 8 salarii de peste 13.000 de euro, ceea ce echivalează cu un cost al exit-ului său de peste 104 000 de euro, la care angajatorul, adică ASF, este obligat să mai plătească 85% impozit la stat, conform jurisprudenţei în domeniu.

Ca să simplific lucrurile, pentru ASF costul exit-ului domnului Mişu Negriţoiu se ridică la peste 192 de mii de euro în cazul în care refuză să îşi dea demisia, plătiţi din banii românilor asiguraţi sau investitori pe pieţele financiare sau de pensii private”, afirmă Andreea Paul, într-un comunicat de presă. Deputatul a cerut transparentizarea contractelor colective de muncă din ASF.

Urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii cu privire la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), încheiat la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), autoritatea a informat printr-un comunicat de presă: „Contractul Colectiv de Muncă, pentru perioada 2016-2017, a fost prezentat Consiliului ASF şi aprobat în data de 26.10.2016. Conform noului CCM, compensaţia de 8 salarii lunare de bază brute şi/sau indemnizaţii lunare, prevăzută la art.55, nu se acordă membrilor Consiliului ASF. Noul CCM produce efecte începând cu data înregistrării acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti”.

În concluzie, în cazul în care preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, va fi demis de Parlament nu îşi poată revendica cele 8 salarii compensatorii.