1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Companii

CCR a decis că legea care blochează vânzarea acțiunilor pe care statul le deține la diverse companii este constituțională

În dată de 14 iulie, plenul Curții Constituționale a României a luat în dezbatere obiecția de neconstituționalitate formulată de deputații aparținând grupului parlamentar al Partidului Național Liberal cu privire la dispoziţiile Legii privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, informează instituția prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul oficial.

14 iul, 2020 | ECONOMICA.net

În urmă deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, că neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că dispoziţiile Legii privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României.

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în dată de 10.06.2020 și prevede instituirea unui moratoriu pentru o perioada de doi ani cu privire la înstrăinarea de ctre stat a participațiilor pe care le deține la companiile şi societăţile naţionale, la bănci, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de participaţie deţinută.

"Se suspendă pentru o perioadă de doi ani orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar, începute anterior intrării în vigoare a prezenței legi. Dispoziţiile nu se aplică operaţiunilor post-privatizare şi operaţiunilor specifice privatizării, în cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra participaţiilor deţinute de stat s-a realizat", se precizează în proiectul de lege.

Camera Deputaților a fost for decizional, iar proiectul de lege a fost adoptat cu 199 de voturi pentru, 89 împotriva și trei abțineri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO