CE a aprobat modernizarea liniei de metrou Berceni-Pipera. Vor fi cumpărate 24 de rame noi

Comisia Europeană a aprobat fazarea modernizării Liniei 2 de metrou Berceni - Pipera şi a reabilitării DN6 Alexandria - Craiova, se arată într-un comunicat al instituţiei remis, marţi, Agerpres.
Economica.net - mar, 15 dec. 2015, 14:53
CE a aprobat modernizarea liniei de metrou Berceni-Pipera. Vor fi cumpărate 24 de rame noi

‘Ca urmare a deciziei de astăzi a Comisiei Europene, în cazul proiectului ce vizează modernizarea Liniei 2 de metrou Berceni – Pipera, lucrările cu finanţare europeană se vor derula în două etape. În prima fază, cheltuielile eligibile pentru achiziţionarea a 24 de noi rame de metrou, precum şi a echipamentelor de siguranţă la bord, se vor rambursa din fondurile alocate în perioada de programare 2007 – 2013’, informează CE.

Valoarea cheltuielilor eligibile prevăzute pentru prima etapă a proiectului se ridică la 112,3 milioane de euro, din care cofinanţarea europeană, prin Fondul de Coeziune, este de 95,5 milioane de euro.

Faza a II-a a proiectului va fi implementată în perioada de programare 2014 – 2020 şi presupune modernizarea a 18 km de linie dublă de metrou, reabilitarea sistemelor electromecanice pentru tuneluri şi realizarea unui nou acces la staţia Tineretului.

‘Realizarea lucrărilor de modernizare a Liniei de Metrou 2 Berceni – Pipera devine acum posibilă prin aprobarea fazării proiectului. În câţiva ani, milioanele de pasageri care folosesc anual această linie de metrou vor beneficia de condiţii mai bune de transport, dar şi de mai multă siguranţă. Datorită acestor lucrări, bucureştenii vor putea ajunge mai repede dintr-un punct în altul al Capitalei României, pe ruta de metrou Pipera – Berceni’, a precizat comisarul european Corina Creţu.

În cazul Proiectului ‘Reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova’, fazarea permite finalizarea lucrărilor prin asigurarea cofinanţării primei etape din fondurile disponibile pentru 2007-2013, în timp ce faza a II-a va fi cofinanţată în perioada 2014-2020. Proiectul prevede reabilitarea, în total, a 127 de kilometri de drum naţional. 75% din lucrări urmează să fie realizate în prima fază, cofinanţarea europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, fiind de 47,4 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este de 156,9 milioane de euro.

‘La finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional care leagă oraşele Craiova şi Alexandria, cei peste 1,6 milioane de locuitori din judeţele Dolj, Olt şi Teleorman vor avea condiţii mai bune şi mai sigure de transport. Durata transportului între cele două oraşe se va reduce cu o treime, astfel că locuitorii din Craiova şi Alexandria, ca şi alţi transportatori, vor putea să parcurgă această distanţă în circa 100 de minute. Conform proiectului, lucrările de reabilitare a acestui drum naţional urmează să fie finalizate până la 30 octombrie 2017’, a mai afirmat Creţu.

Te-ar mai putea interesa și
Heiuş, ANAF: 25 mai este ultima zi de depunere a declaraţiei unice 212. Sperăm ca anul acesta să depăşim 2 miliarde de lei
Heiuş, ANAF: 25 mai este ultima zi de depunere a declaraţiei unice 212. Sperăm ca anul acesta să depăşim 2 miliarde ...
Depunerea declaraţiei unice 212 se poate face până pe data de 25 mai, a anunţat, vineri, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei......
Rusia construieşte 12 noi baze militare în replică la extinderea NATO
Rusia construieşte 12 noi baze militare în replică la extinderea NATO
Rusia va crea 12 noi baze militare în vestul ţării până la sfârşitul anului în curs ca răspuns la consolidarea NATO ...
Ministrul britanic de Finanţe este unul din cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie
Ministrul britanic de Finanţe este unul din cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie
Ministrul britanic al Finanţelor, Rishi Sunak, criticat în ţara sa pentru acţiunile sale insuficiente împotriva creşterii ...
Legea pentru simplificarea impozitării investitorilor individuali pe piaţa de capital, promulgată de Iohannis
Legea pentru simplificarea impozitării investitorilor individuali pe piaţa de capital, promulgată de Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind ...