CE a distribuit 24 mil. euro pentru sprijinirea şomerilor din mai multe ţări, inclusiv România

Comisia Europeană (CE) a plătit 24,2 milioane euro de la Fondul european de ajustare la globalizare către mai multe ţări, printre care şi România, în sprijinul a peste 5.000 de persoane rămase fără loc de muncă în ruma concedierilor, printre care se numără şi foştii angajaţi Nokia de la Cluj.
Economica.net - vin, 22 mart. 2013, 16:25
CE a distribuit 24 mil. euro pentru sprijinirea şomerilor din mai multe ţări, inclusiv România

Cele 24,2 milioane euro au fost distribuite către Austria, Danemarca, Finlanda, Italia, România, Spania şi Suedia, pentru a ajuta 5.271 de persoane să se reîncadreze în câmpul muncii, în urma concedierilor care au apărut în mai multe sectoare ale economiei, printre care cel auto, al telefoanelor mobile, al produselor metalice, echipamentelor electronice şi activităţilor sociale, potrivit unui comunicat transmis vineri de CE.

Astfel, 8,2 milioane euro sunt destinaţi sprijinirii a 2.416 de foşti angajaţi Nokia, dintre care 1.416 în România şi 1.000 în Finlanda. Aceştia şi-au pierdut locurile de muncă în urma transferului liniilor de asamblare de telefoane mobile în ţări asiatice.

Suma care revine României este de 2,9 milioane euro, potrivit propunerilor înaintate de Comisie în luna octombrie a anului trecut. Ajutorul financiar alocat Finlandei este în valoare de 5,3 milioane euro.

Costul total al programului de sprijinire a foştilor angajaţi Nokia din România este de 4,5 milioane euro, din care 2,9 milioane euro de la Fondul european de ajustare la globalizare, potrivit informaţiilor prezentate în octombrie de CE.

Programul presupune sprijinirea foştilor angajaţi Nokia prin informare, consiliere şi orientare profesională, formare în vederea certificării, promovarea spiritului antreprenorial şi asistenţă financiară pentru înfiinţarea unei întreprinderi, îndrumare şi sprijin după angajare, precum şiprin mai multe tipuri de alocaţii, precum alocaţii pentru căutarea unui loc de muncă, alocaţii pentru transport şi pentru stagiu.

Suedia a primit 5,4 milioane euro pentru sprijinirea a 1.350 de foşti angajaţi ai producătorului auto Saab.

În Austria, Comisia a alocat 5,2 milioane euro pentru măsuri în sprijinul a 350 de foşti lucrători în sectorul serviciilor sociale mobile pentru persoane cu handicap.

Italiei îi revin 2,6 milioane euro în ajutorul a 502 de muncitori concediaţi de zece companii implicate în producţia de motociclete şi mopede, piese de schimb şi componente.

Un număr de 616 muncitori din Danemarca vor beneficia în urma unei alocaţii de 1,3 milioane euro de la UE, după ce au fost concediaţi de producătorul de circuite imprimate Flextronics.

În Spania, Comisia va distribui 1,2 milioane euro în sprijinul a 500 de lucrători concediaţi de mai mulţi producători de prefabricate din metal.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...