Ce a vorbit şeful Lukoil cu Băsescu. Rafinăria Petrotel nu se închide

Vagit Alekperov, preşedintele grupului petrolier rusesc Lukoil, a fost astăzi în România, întâlnindu-se după prânz cu preşedintele României Traian Băsescu. Alekperov a afirmat interesul Lukoil pentru România, invocând totuşi contextul internaţional dificil cu care se confruntă companiile din domeniu.
Economica.net - mie, 15 mai 2013, 12:33
Ce a vorbit şeful Lukoil cu Băsescu. Rafinăria Petrotel nu se închide

Vagit Alekperov, preşedintele Lukoil i-a vorbit preşedintelui României „despre contextul internaţional dificil cu care se confruntă companiile din domeniu, dar că, în România, Lukoil îşi va menţine şi dezvolta activităţile de rafinare“, potrivit comunicatului preşedinţiei României.

Precizarea privind rafinăria Petrotel vine în contextul în care, de mai multă vreme, Lukoil analizează oportunitatea opririi  rafinăriei, având în vedere că mai are în apropiere o rafinărie, la Burgas, în Bulgaria, potrivit unor analişti din domeniu.

De altfel, vizita lui Alekperov ar mai fi avut legătură cu o eventuală fuziune dintre Lukoil România SRL, compania care operează reţeaua de benzinării Lukoil din România, şi Petrotel Lukoil, potrivit aceloraşi surse.

În întîlnirea cu preşedintele României, președintele Lukoil a mai spus că „se păstrează interesul major al companiei atât în ceea ce priveşte activităţile de explorare a celor două perimetre pe care Lukoil le are concesionate în zona Mării Negre, cât şi faţă de viitoare perimetre care vor fi scoase la licitaţie în viitor de autorităţile române“, se mai spune în comunicatul Preşedinţiei.

Preşedinte Traian Băsescu „i-a mulţumit preşedintelui Lukoil că l-a informat cu privire la activităţile companiei în România, apreciind că orice investiţie în ţara noastră este binevenită, şi a urat succes companiei în proiectele pe care le va dezvolta în continuare“, conchide comunicatul Preşedinţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...