1EUR = 4.8068 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Ce afaceri au profitat cel mai mult de Cupa Mondială din Brazilia

Ecourile marilor meciuri de la Cupa Mondială din Brazilia abia se mai aud, în vreme ce în bilanţurile unor companii efectele marelui eveniment încă se simt sau abia acum se văd, potrivit unei sinteze a Market Watch.

04 aug, 2014 | ECONOMICA.net

Budweiser şi Stella Artois

Vânzarea de bere suporterilor înfocaţi nu este cine ştie ce provocare, dar companiile de profil nu pot scăpa ocazia de a-şi consolida imaginea în rândul acestora şi nici de a face ceva profit în plus.

Este cazul Anheuser-Busch InBev, în al cărei  portofoliu sunt  300 mărci printre care brandurile globale Budweiser, Stella Artois și Beck’s, mărci globale cu creștere rapidă în mai multe țări.

Anheuser-Bush InBev  a fost sponsor oficial al Cupei Mondiale din Brazilia. Iar Budweiser a fost motorul creşterii cu 6% a volumului de vânzări din al doilea trimestru al anului.

În Brazilia, volumul vânzărilor companiei a crescut cu 7,2%, spune  Market Watch.

Internet
Şefii companiei de servicii IT (cloud, internet, telefonie, cablu) Akamai Technnologies Inc. sunt încă euforici.

„Am sprijinit cea mai mare audienţă înregistrată vreodată pentru un singur eveniment, oferind aproape șapte terabiți pe secundă de trafic la peste cinci milioane de telespectatori ai semifinalei dintre Argentina și Olanda din 9 iulie. Am stabilit un nou trafic record, de 23 de terabiți pe secundă în timpul jocului Brazilia - Germania la 8 iulie. Și am livrat peste 220.000 de terabytes de trafic la Cupa Mondială pentru 55 de radiodifuzori din 80 de ţări, de 2,5 ori mai mult decât la Jocurile Olimpice de la Soci și de 10 ori traficul pentru Cupa Mondială din 2010", a spus Frank Thomson Leighton, directorul general al companiei.

Sticla de televizoare LCD

"Piața de sticlă LCD a depăşit așteptările noastre, datorită vânzărilor mai bune pentru Cupa Mondială", a declarat directorul financiar al unui producător de specialitate.Jocurile video

"Franciza noastră Global FIFA a avut un trimestru excepţional când a început Cupa Mondială din Brazilia. S-au jucat mai mult de 53 de milioane de meciuri numai pe FIFA Ultimate Team World Cup. Acesta este echivalentul a mai mult de 830.000 de turnee de Cupa Mondială”, s-a lăudat Andrew Wilson, CEO-ul Electronic Arts Inc 's.


Vânzările de aparate de aer condiţionat ale Whirlpool, traficul pe Twiitter, lanţurile hoteliere şi bineînţeles vânzările de Coca Cola, sunt celelalte  afaceri care au profitat din plin de Cupa Mondială.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO