Ce afaceri au profitat cel mai mult de Cupa Mondială din Brazilia

Ecourile marilor meciuri de la Cupa Mondială din Brazilia abia se mai aud, în vreme ce în bilanţurile unor companii efectele marelui eveniment încă se simt sau abia acum se văd, potrivit unei sinteze a Market Watch.
Economica.net - Dum, 03 aug. 2014, 21:02
Ce afaceri au profitat cel mai mult de Cupa Mondială din Brazilia

Budweiser şi Stella Artois

Vânzarea de bere suporterilor înfocaţi nu este cine ştie ce provocare, dar companiile de profil nu pot scăpa ocazia de a-şi consolida imaginea în rândul acestora şi nici de a face ceva profit în plus.

Este cazul Anheuser-Busch InBev, în al cărei  portofoliu sunt  300 mărci printre care brandurile globale Budweiser, Stella Artois și Beck’s, mărci globale cu creștere rapidă în mai multe țări.

Anheuser-Bush InBev  a fost sponsor oficial al Cupei Mondiale din Brazilia. Iar Budweiser a fost motorul creşterii cu 6% a volumului de vânzări din al doilea trimestru al anului.

În Brazilia, volumul vânzărilor companiei a crescut cu 7,2%, spune  Market Watch.

Internet
Şefii companiei de servicii IT (cloud, internet, telefonie, cablu) Akamai Technnologies Inc. sunt încă euforici.

„Am sprijinit cea mai mare audienţă înregistrată vreodată pentru un singur eveniment, oferind aproape șapte terabiți pe secundă de trafic la peste cinci milioane de telespectatori ai semifinalei dintre Argentina și Olanda din 9 iulie. Am stabilit un nou trafic record, de 23 de terabiți pe secundă în timpul jocului Brazilia – Germania la 8 iulie. Și am livrat peste 220.000 de terabytes de trafic la Cupa Mondială pentru 55 de radiodifuzori din 80 de ţări, de 2,5 ori mai mult decât la Jocurile Olimpice de la Soci și de 10 ori traficul pentru Cupa Mondială din 2010″, a spus Frank Thomson Leighton, directorul general al companiei.

Sticla de televizoare LCD

„Piața de sticlă LCD a depăşit așteptările noastre, datorită vânzărilor mai bune pentru Cupa Mondială”, a declarat directorul financiar al unui producător de specialitate.

Jocurile video

„Franciza noastră Global FIFA a avut un trimestru excepţional când a început Cupa Mondială din Brazilia. S-au jucat mai mult de 53 de milioane de meciuri numai pe FIFA Ultimate Team World Cup. Acesta este echivalentul a mai mult de 830.000 de turnee de Cupa Mondială”, s-a lăudat Andrew Wilson, CEO-ul Electronic Arts Inc ‘s.


Vânzările de aparate de aer condiţionat ale Whirlpool, traficul pe Twiitter, lanţurile hoteliere şi bineînţeles vânzările de Coca Cola, sunt celelalte  afaceri care au profitat din plin de Cupa Mondială.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...