Ce amenzi a dat CNA în timpul campaniei electorale

CNA a aplicat televiziunilor şi radiourilor 98 de sancţiuni, dintre care 29 de amenzi, în cuantum total de 450.500 de lei, şi 69 de somaţii publice, pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la reflectarea campaniei electorale în spaţiul audiovizual, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Economica.net - vin, 08 iun. 2012, 12:32
Ce amenzi a dat CNA în timpul campaniei electorale

Campania pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale la posturile de radio şi de televiziune, inclusiv de televiziune prin cablu, s-a încheiat în ziua de joi, ora 24.00, se arată în comunicatul semnat de Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

În perioada de desfăşurare a campaniei electorale, s-au înscris pentru reflectarea activităţilor de campanie în emisiuni informative, emisiuni electorale sau de dezbateri electorale 358 de posturi de televiziune şi de radio, din care, la nivel local, 224 de posturi de televiziune şi 142 de posturi de radio, iar în Bucureşti, 17 posturi de televiziune şi 5 posturi de radio.

„Monitorizarea acestui număr mare de radiodifuzori s-a făcut cu un număr redus de personal, respectiv 35 de inspectori teritoriali şi 24 de monitori la nivel central. De asemenea, trebuie menţionat că în 7 judeţe din ţară CNA nu are inspectori teritoriali, monitorizarea posturilor locale din aceste judeţe fiind făcută, pe cât posibil, de inspectorii din judeţele învecinate”, se spune în comunicatul CNA.

Potrivit comunicatului, pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la reflectarea campaniei în spaţiul audiovizual, CNA a aplicat posturilor de radio şi de televiziune un număr de 98 de sancţiuni, dintre care 29 de amenzi, în cuantum total de 450.500 de lei, şi 69 de somaţii publice, precum şi trei decizii de intrare în legalitate în privinţa unor spoturi electorale. Consiliul a soluţionat 150 de reclamaţii de la persoane fizice şi juridice, în principal candidaţi sau partide politice, se mai spune în comunicat.

În situaţii mai puţin grave, Consiliul a atenţionat, în scris, posturile de radio şi de televiziune, iar pentru corecta informare a publicului au fost difuzate comunicate de presă după fiecare şedinţă a CNA, se precizează în comunicat.

„Măsurile luate de Consiliul Naţional al Audiovizualului au limitat, în mare măsură, derapajele de la prevederile legale şi au contribuit la desfăşurarea în audiovizual a unei campanii electorale civilizate şi echitabile. CNA va continua monitorizarea programelor de radio şi de televiziune şi după încheierea campaniei în audiovizual, inclusiv în ziua votării, urmând a analiza şi sancţiona eventualele abateri de la respectarea prevederilor legale”, se mai spune în comunicat.

Campania electorală în audiovizual a început oficial pe 11 mai şi s-a încheiat pe 7 iunie, la ora 24.00, iar candidaţii la alegerile locale s-au putut exprima gratuit în emisiunile informative, electorale şi de dezbatere electorală difuzate de televiziuni şi radiouri, potrivit Deciziei CNA nr. 195 din 24 aprilie 2012. Această decizie a fost adoptată de CNA în conformitate cu Legea 67 pe 2004 pentru alegerea autorităţilor locale.

Alegerile locale se vor desfăşura în data de 10 iunie.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...