Ce analize puteţi să faceţi gratuit la centre medicale private dacă sunteţi asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate

ECONOMICA.NET vă prezintă lista serviciilor medicale decontate integral sau parţial de Casa de Asigurări de Sănătate în sistemul privat de sănătate.
Cristina Şomănescu - mie, 20 nov. 2013, 22:09
Ce analize puteţi să faceţi gratuit la centre medicale private dacă sunteţi asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate

18 milioane de români sunt asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Pacienţii asiguraţi la sănătate pot efectua o serie de investigaţii şi beneficia de servicii medicale în sistemul privat, decontate integral sau parţial de Casa de Asigurări de Sănătate.

ECONOMICA.NET vă prezintă lista serviciilor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate la câţiva furnizori privaţi de sănătate din Bucureşti.

CT gratuit la Medsana pentru pacienţii asiguraţi la sănătate, pe tot parcursul lunii.

„Centrul Medical Medsana are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Muncipiului Bucureşti (CASMB) pentru decontarea tuturor serviciilor de tomografie computerizată şi nu percepe nicio coplată, serviciile fiind 100% gratuite pe parcursul întregii luni calendaristice. Suma alocată de CASMB este suficientă pentru a acoperi toate solicitările pacienţilor pentru servicii de tomografie computerizată în fiecare lună, fără nicio taxă suplimentară”, a spus pentru ECONOMICA.NET Anca Sert, directorul de marketing al Centrului Medical Medsana.

Doar asiguraţii cu bilet de trimitere de la medicul specialist aflat în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Muncipiului Bucureşti pot efectua gratuit investigaţii de tomografie computerizată la Medsana.
Pentru accesarea serviciilor medicale decontate prin CASMB în clinicile Medsana pacienţii trebuie să se prezinte cu bilet de trimitere de la medicul specialist care deţine contract CASMB; biletul de trimitere are valabilitate 30 de zile din momentul emiterii lui de către medicul trimiţător, ne-a mai spus oficialul Medsana.

Asiguraţii pot efectua gratuit în clinicile Medas analize de laborator, ecografii, investigaţii radiologice, mamografie, CT, RMN, în limita plafonului alocat.

Pacienţii asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate pot efectua gratuit în clinicile Medas analize de laborator şi investigații de radiologie-imagistică – ecografie, radiologie convențională, mamografie, computer tomografie, rezonanță magnetică nucleară – în limita plafonului lunar alocat.

Astfel, pacienţii asiguraţi la Sănătate pot efectua la clinicile Medas investigaţiile antemenţionate cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist (funcţie de investigaţie), aflat în contract cu CASMB.

Investigaţiile de tomografie computerizată şi de RMN sunt şi ele integral decontate de Casa de Asigurări la clinicile Medas.

Singurele costuri pe care pacienţii trebuie să le suporte se referă la filmul investigaţiei de tomografie computerizată sau RMN-ului şi/sau substanţa de contrast. Concret, pentru filmul investigaţiei de CT sau RMN pacienţii plătesc de la 15 lei la 60 de lei. De asemenea, pacienţii care au indicaţie pentru substanţă de contrast vor achita 200 de lei, indiferent că e vorba despre CT sau de RMN.

Analize de laborator gratuite pentru asiguraţi la Bio Terra Med

Pacienţii cu trimitere de la medicul de familie sau specialist pot efectua gratuit analize de laborator în clincile Bio Terra Med din Bucureşti, în limita plafonului alocat de CASMB.

Lista analizelor de laborator gratuite la Regina Maria pentru pacienţii asiguraţi

Serviciile medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, de care asiguraţii pot beneficia în cadrul reţelei private de sănătate Regina Maria, se referă la analize de laborator, imagistică, maternitate şi intervenţii chirurgicale, ne-au spus oficialii reţelei Regina Maria.
Unele analize de laborator sunt integral decontate de către Casa de Asigurări pentru pacienţii asiguraţi în sistemul public de sănătate. Găsiţi aici şi aici listele cu analizele de laborator pe care le puteţi efectua gratuit în cadrul reţelei Regina Maria, dacă sunteţi asigurat.
O serie de servicii de imagistică, maternitate şi anumite intervenţii chirurgicale sunt decontate parţial în cadrul reţelei Regina Maria. Oficialii reţelei de sănătate nu ne-au spus, concret, ce servicii sunt decontate parţial şi cu cât.
Ei nu ne-au putut estima nici data din lună până la care puteţi efectua gratuit aceste investigaţii: „Referitor la termenul până la care aceste servicii medicale pot fi accesate în contul asigurării obligatorii la Sănătate, acesta diferă în funcţie de fiecare lună şi de adresabilitatea pentru fiecare categorie de servicii sau investigaţii. De exemplu, pentru analizele de laborator unde cererea este foarte mare, fondurile se epuizează mai repede decât în cazul altor servicii”, au conchis oficialii reţelei Regina Maria.

Ce servicii medicale decontează integral Casa de Asigurări de Sănătate la MedLife

Serviciile MedLife decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt servicii paraclinice – laborator şi imagistică medicală, precum şi servicii medicale de spital în regim de spitalizare continuă sau spitalizare de zi la Life Memorial Hospital, Spitalul de Ortopedie, Spitalul de Pediatrie, a spus pentru ECONOMICA.NET Ovidiu Vasile, director medical la MedLife.
Serviciile paraclinice la MedLife sunt integral decontate de CAS, în limita plafonului lunar alocat. Oficialii MedLife nu ne-au putut estima data din lună până la care aceste servicii pot fi efectuate gratuit de către asiguraţi.

„Serviciile paraclinice sunt gratuite în limita plafonului acordat de CASMB, plafon comunicat în perioada de contractare şi confirmat apoi lunar. Intervalul lunar în care putem oferi servicii gratuite în contract cu CAS, în baza biletelor de trimitere, nu poate fi uniform, depinde de plafonul acordat de CAS şi numărul de pacienţi care solicită aceste servicii: au fost luni în care plafonul a fost suficient şi au fost luni în care plafonul a fost consumat în primele zile”, ne-a mai spus Ovidiu Vasile.

Cheltuielile de spitalizare la MedLife sunt parţial decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în limita plafonului lunar alocat. Oficialul MedLife nu a dorit să ne spună explicit procentul din costul final al cheltuielilor cu spitalizarea, care este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate.

Serviciile de spital decontate de Casa de Asigurări de Sănătate sunt toate procedurile/operaţiile contractate de către spitalele noastre cu CASMB, conform structurii aprobate a spitalului. Conform indicatorilor fiecărui spital, se alocă un plafon lunar din care se acoperă parţial cheltuielile de spitalizare ale fiecărui pacient ce se prezintă cu bilet de trimitere, a adăugat Ovidiu Vasile, directorul medical al MedLife, din nou, fără a ne furniza mai multe detalii despre acest subiect.

Citeşte şi: De ce nu sunt bani pentru Sănătate: 8,5 milioane de români plătesc CASS pentru 18 milioane

Lista întocmită de ECONOMICA.NET nu este completă. Furnizorii despre care am scris mai sus sunt câţiva dintre cei care au contract cu Casa de Asigurări Bucureşti. Vă recomandăm ca înainte să vă programaţi pentru analize, să sunaţi şi să întrebaţi ce servicii medicale decontează integral şi parţial Casa de Asigurări la furnizorul privat de sănătate la care vreţi să mergeţi, şi ce tarife practică pentru investigaţiile cu plată.

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...