Ce au ajuns primii angajaţi ai Google: „Business angels” pentru start – up-uri sau CEO la Yahoo şi You Tube

Doar 9 dintre primii angajaţi pe care i-a avut Google vreodată mai lucrează pentru corporaţia americană cunoscută pentru celebrul său motor de căutare pe internet. Printre cei 9 se numără şi  fondatorii Larry Page şi Sergey Brin, potrivit Busienss Insider, care a cercetat vieţile „celor dintâi" angajaţi ai marii corporaţii,  la  aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea acesteia.
Economica.net - Dum, 08 sept. 2013, 15:19
Ce au ajuns primii angajaţi ai Google: „Business angels

Mai toţi ceilalţi angajaţi cu care Google a pornit la drum sunt acum fie antreprenori pe cont propriu, fie finanţatori de afaceri pentru începători (business angels) şi / sau fericiţi pensionari, scrie Business Insider.

Craig Silverstein a fost primul angajat al fondatorilor Google, Larry Page şi Sergey Brin. Ultima oară era HR manager. A plecat ca să dezvolte un start up, Khan Academy.

Unii dintre primi angajaţi ai Google au luat potul cel mare şi au ajuns CEO, ca Marissa Mayer,  la Yahoo, sau ca Salar Kamangar, la YouTube.  Salar Kamangar este şi vicepreşedite al Video.

Marissa Mayer  a venit la Google în 1999 ca inginer de soft. A ajuns vicepreşedintele companiei responsabilă pentru servicii de localizare şi hărţi.

Steve Schimmel  a fost unul dintre profesioniştii dezvoltării afacerii Google. Acum este un „business angel”, înger investitor în firme abia înfiinţate. care au nevoie de bani. Se declară „temporar pensionar, antreprenor şi tată”.

„Business Angel” sau investitor în start up – uri este şi Georges Harik, care a plecat de la Google când era director de management al produsului. Este inginer de software.

Îngerul investitor Harry Cheung are în portofoliul său de firme noi pe care le-a finanţat Qwiki, Badgeville şi PrePay.

Amit Patel a fost cel care a lansat, îmrpreună cu colegul lui de atunci de la Google, sloganul „Nu fi rău” (Don’t Be Evil). Acum este membru al Sunfire.

Heathaer Cairns, fost manager HR la Google, se consideră  o „fericită pensionară” şi este, desigur, business angel.

Ray Sidney a plecat de la Google în 2003, cu 13 luni înaintea lansării IPO-ului care a lansat corporaţi ala Bursă. Acum este dezvoltator imobiliar.

Larry Schwimmer a fost inginerul de software  care a introdus sistemul de Snippets, folosit de Google şi-a bazat productivitatea personalului în perioada de creştere explozivă. Business Insider nu a reuşit să afle nimic de Larry.

Kendra DiGirolamo a fost coordonatoare a promovării vânzărilor din 1999 până în 2001. Este analist la Driscoll’s.

Omul care avea grijă ca negocierile cu partenerii să nu arunce în aer costurile Google, Gerald Aigner, a lucrat cu colosul IT din  1999 şi până în 2006. Acum se prezintă ca profesionist de internet independent.

Chris Skarakis a condus departamentul de dezvoltarea afacerilor Google până în 2005. Apoi a înfiinţat Blip.fm. Este şi în consiliul  de administraţie al Kanye West Foundation, „Prietenii Muzeuluzi Palo Alto Junior Museum, Zoon şi Little Kids Rock”.

Rachel Chambers a plecat de la Netscape ca să vină la Google şi să ajungă apoi la Cisco

Dintre cei care au rămas, Susan Wojcicki, Joan Braddi (care a lucrat în departamentul Search Services), Urs Hölzle (Technical Infrastructure)  sunt acum vicepreşedinţi ai Google.

Omid Kordestani consilier senior al fondatorilor Larry Page şi Sergey Brin.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...