Ce au cumpărat românii în luna decembrie din cel mai mare magazin online

În luna decembrie, peste 4 milioane de români au venit la eMAG în căutarea cadourilor pentru cei dragi. În topul cumpărăturilor de Crăciun ale clienților eMAG s-au aflat telefoanele, tabletele, laptopurile și televizoarele. Luna decembrie a marcat o premieră, vânzările de tablete depășindu-le pe cele de laptopuri și desktopuri.
Economica.net - lun, 31 dec. 2012, 09:39
Ce au cumpărat românii în luna decembrie din cel mai mare magazin online

După un Black Friday care a generat vânzări de 16 ori mai mari decât într-o zi normală, apetitul pentru cumpărături al românilor nu s-a domolit. Luna decembrie a adus la eMAG vânzări mai mari cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul migrării cumpărătorilor către comerțul online. Astfel, în luna cadourilor, 39% dintre cei cumpărat de la eMAG au fost clienți noi.

Românii au fost darnici de Crăciun: valoarea medie a comenzilor plasate în decembrie a fost de 600 de lei, iar printre cele mai căutate produse s-au numărat și jucăriile, aparatele foto și produsele de îngrijire personală. De departe, cele mai căutate în acest sezon au fost, însă gadget-urile.

“Avalanșa de inovații din ultima vreme i-a determinat pe o mare parte din români să investească la finalul acestui an în tehnologie, păpușile și mașinuțele fiind în tot mai multe cazuri înlocuite de o tabletă sau de un smarphone sub brad. Pe final de an, observăm că tehnologia devine o prezență tot mai obișnuită în casele românilor, iar numărul de ecrane – de la laptop, la smartphone, tabletă sau televizor – dintr-o familie crește din ce în ce mai mult”, spune Lucia Ciucă, director de marketing eMAG.

La finalul lunii decembrie, topul cadourilor de Crăciun la eMAG arată în felul următor:

1. Telefoane mobile

Anul acesta, telefoanele s-au clasat pe primul loc în topul preferințelor românilor. Interesul față de această categorie a crescut semnificativ pe finalul acestui an – în decembrie, vânzările de telefoane mobile au crescut cu 66% față de aceeași perioadă a anului trecut. Samsung și-a adjudecat primul loc în topul vânzărilor după producători, urmat de Apple, Nokia și de românii de la Allview.

2. Tablete

Tabletele au fost, incontestabil, vedetele acestui sezon. În luna decembrie, românii au cumpărat de patru ori mai multe tablete decât în aceeași perioadă a anului trecut, vânzările de tablete depășindu-le astfel, pentru prima oară, pe cele de laptopuri și desktopuri combinate. Din punct de vedere cantitativ, topul celor mai vândute tablete este condus de românii de la Allview, în vreme ce, valoric, Apple și Samsung domină clasamentul.

3. Laptopuri

Deși au înregistrat un volum de vânzări similar cu cel din 2011, laptopurile au pierdut în acest an primul loc în preferințele românilor, ca urmare a creșterii puternice a cererii pentru smartphone-uri și tablete. O libertate de mișcare cât mai mare pare să fie ceea ce caută în acest moment românii, și pe segmentul laptopurilor preferințele acestora îndreptându-se tot mai mult către ultrabook-uri și ultraportabile. În decembrie, ultrabook-urile au însumat 20% din vânzările categoriei.

4. Televizoare

Televizoarele au avut mare căutare în acest sezon, în decembrie vânzările fiind cu 32% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut. Televizoarele LED domină topul, cu aproape 90% din totalul televizoarelor vândute în luna decembrie. De asemenea, tehnologia 3D se bucură de popularitate în creștere, mai bine de un sfert din comenzile din decembrie fiind pentru modele de acest tip. Din punct de vedere al brandului, românii preferă Samsung, Sony și Philips, în timp ce pe segmentul entry domină brandurile românești Horizon și Eboda.

5. Jucării

În luna decembrie s-au cumpărat peste 7.000 de jucării de la eMAG, printre cele mai populare fiind jocurile educative, trenulețele electrice, laptopurile pentru copii și săniuțele. Dacă pentru băieței mașinuțele cu telecomandă au fost cadourile cele mai la îndemână, fetițele au primit în acest an păpuși Cicciobello și Baby Amore.

6. Produse de îngrijire a părului

Pe lângă laptopuri, tablete și televizoare, în decembrie au fost foarte căutate și produsele pentru îngrijirea părului. Plăcile de păr și ondulatoarele s-au vândut cel mai bine, urmate de aparatele de tuns și uscătoarele de păr. Cele mai apreciate branduri de pe acest segment sunt Remington, Rowenta și Phillips.

7. Aparate foto

Aparatele foto continuă să ocupe un loc însemnat pe lista de cumpărături a românilor, iar inovațiile din această categorie au generat o creștere a interesului față de aparatele mirrorless și DSLR, care au reprezentat 20% din vânzările categoriei în această lună. Nikon, Canon și Fujifilm sunt cele mai căutate branduri pe segmentul foto, urmate de Sony, Samsung și Olympus.

 

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ciocolată şi batoane de ciocolată, cu 2% mai mult faţă de 2022 (852.000......
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...