1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Ce au făcut în România americanii care se ocupă de construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, proiect de 8 miliarde de dolari

Americanii de la Aecom vor coordona construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Pe lângă Master Planul General de Transport (MPGT), considerat “biblia” infrastructurii românești, ei au mai proiectat și supravegheat, printre altele, construcția unor autostrăzi din România.

10 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Grupul nord-american este activ în România din 2002, prin intermediul unor societăți achiziționate. Aecom Ingenieria SRL este compania specializată în servicii de arhitectură si inginerie pentru infrastructură și construcții. Printre proiectele de referință ale companiei se numără:

- Master Planul General de Transport al României, document aprobat în Guvern în septembrie 2016, care urma să stabilească principalele direcții de dezvoltare a infrastructurii de transport din România în următorii 15 ani, pe toate modurile de transport: rutier, feroviar, naval, aerian şi multimodal. Adoptarea MPGT reprezenta și o condiționalitate a finanțărilor pentru România în domeniul transporturilor, prin Programul Operațional Infrastructura Mare.
- Autostrada Lugoj – Deva, lot 1: proiectare – 27 km;
- Autostrada Orăștie - Sibiu, lot : proiectare – 24 km;
- Autostrada Orăștie - Sibiu, lot 2: proiectare – 20 km;
- Centura ocolitoare Lugoj: supervizarea lucrărilor de construcție - 9,6 km;
- Autostrada Sebeș – Turda, lot 3: proiectare – 12 km;
- Autostrada Lugoj – Deva, lot 4: supervizarea lucrărilor de construcție – 22 km.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, și secretarul american al Energiei, Dan Brouillette, au semnat vineri un acord de colaborare între cele două guverne care are drept obiectiv dezvoltarea și modernizarea programului nuclear românesc.

În timpul ceremoniei de semnare, Ambasadorul Zuckerman a declarat: „Acest proiect de la Cernavodă, în valoare de 8 miliarde de dolari, prin care se va recondiționa Unitatea 1 și se vor construi Unitățile 3 și 4, va contribui la independența energetică a României și va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică. Proiectul va fi coordonat de AECom și va implica un consorțiu format din companii din S.U.A, România, Canada și Franța", arată ambasada SUA la București.

AECom este o companie globală de proiectare și consultanță în proiecte de dezvoltare imobiliară, urbanism, transport, mediu, energie și apă. Portofoliul de clienți locali ai companiei include nume precum CNAIR, Ministerul Transporturilor, CFR, Petrom, Chevron, Pirelli, Immofinanz, Exxon, Strabag, Primăria Capitalei.

FOTO: Grupul american Aecom își ilustrează operațiunile din România cu Pasajul Basarab din Capitală (sursa: aecom.com/ro)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO