Ce beneficii oferă angajatorii de top din România salariaţilor lor

Opt companii din România sunt certificate anul ca angajatori de top de către The Top Employers Institute, organizaţie independentă care auditează şi certifică anual companii din întreaga lume, ce demonstrează că asigură condiţii optime de muncă, remuneraţie şi de dezvoltare profesională angajaţilor lor. Kaufland, Avon, JTI, British American Tobacco, Phillip Morris International, PepsiCo, Orange şi Valeo au fost desemnate în acest an angajatorii de top ai României. ECONOMICA.NET vă spune ce beneficii oferă câteva dintre aceste companii angajaţilor lor, dar şi candidaţilor selectaţi pe posturile deschise în cadrul acestora.
Cristina Şomănescu - joi, 02 iun. 2016, 21:06
Ce beneficii oferă angajatorii de top din România salariaţilor lor

Organizaţia The Top Employers Institute din Olanda desemnează anual în urma unui audit independent cine sunt cei mai buni angajatori din lume, în funcţie de condiţiile de muncă, remuneraţie şi de dezvoltare profesională, oferite salariaţilor. În acest an, cele opt companii din România, care au fost certificate drept angajatori de top, sunt: Kaufland, Orange, Avon România, JTI, British American Tobacco, Phillip Morris International, PepsiCo şi Valeo Lighting Injection.

În 2016, companiei Kaufland România i-a fost recunoscut statutul de angajator de top

Kaufland România a primit în acest an certificarea internaţională de angajator de top, acordată de Top Employers Institute din Olanda.

Salariile şi beneficiile oferite de Kaufland

„Printr-o infrastructură performantă, alcătuită din sisteme electronice de pontare prezente în fiecare magazin Kaufland şi cele două platforme logistice, fiecare minut lucrat este plătit în consecinţă. Încercăm să fim o referinţă pe piaţa locală, de aceea facem constant demersuri alături de autorităţi privind mărirea salariului minim brut. Astfel, în cadrul companiei Kaufland România salariul unui lucrător comercial începe de la 1.650 lei brut, ajungând până la 3.800 lei brut, aici fiind incluse şi tichetele de masă oferite încă din prima zi de lucru fiecărui angajat. Suplimentar, acordăm o serie de alte beneficii atractive, printre care menţionăm asigurarea de sănătate privată pentru care angajatul contribuie cu suma de 15 lei, diferenţa fiind acoperită de companie, şi creşterea numărului de zile de concediu, în funcţie de vechimea în cadrul grupului, de la 22 de zile până la 27 de zile”, a spus în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET Estera Anghelescu, director la departamentul Dezvoltare Personal şi Employer Branding la Kaufland.

„Ne bucurăm de recunoaşterea primită din partea Top Employers Institute care a evaluat obiectiv strategia noastră privind politica de resurse umane. Prin intermediul acestei activităţi complexe de auditare au fost verificate şi validate demersurile Kaufland România de a oferi cadrul optim de lucru şi de dezvoltare pentru echipa sa. Astfel, au fost evaluate direcţii, precum: procesul de recrutare şi integrare a noilor colegi; strategia de dezvoltare personal; managementul performanţei; identificarea interna a talentelor; competitivitatea pachetului de beneficii salariale, precum şi corelarea acestora cu principiile culturii organizaţionale. Acestă certificare ne determină să continuăm dezvoltarea de iniţiative apreciate la nivel internațional şi totodată proiectele noastre să devină o referinţă pentru piaţa locală”, ne-a mai spus Estera Anghelescu

La nivel organizaţional încurajăm comunicarea deschisă şi transparentă, spun oficialii companiei. „Pentru acest lucru, reducem barierele ierarhice, vorbind la per tu, şi încurajăm angajaţii să ia decizii. La fotbal, un golgheter poate da goluri pentru că acesta este rolul lui, însă dacă ar mai pasa din când în când coechipierilor, echipa per ansamblu ar putea înscrie chiar mai multe goluri; iar noi, la Kaufland, ne dorim să fim campioni naţionali an de an. În ceea ce priveşte abordarea mea de management, îmi place să fiu văzut mai degrabă ca un coach, astfel încât angajaţii să aibă libertatea să ia singuri decizii şi să şi le asume. Oricine poate greşi, chiar şi eu, dar în acelaşi timp oricine poate veni cu idei bune, uneori chiar mai bune decât ale mele. Nu vreau să conduc într-un mod autoritar. Îmi place să cred că stilul de conducere Kaufland este perceput de către angajaţii noştri drept unul competent şi profesionist”, ne-a spus Marco Hößl, director general la Kaufland România.

Certificare internaţională de angajator de top şi pentru Avon. Iată lista completă a beneficiilor oferite de Avon România angajaţilor săi

Avon România este lider de piaţă de cosmetice din România, iar în spatele broşurilor şi celor peste o sută de mii de reprezentanţi, are o echipă de aproximativ 400 angajaţi în România, dintre care aproximativ 30% lucrează la birouri, iar 70% în operaţiuni, ne-a spus Miruna Andreescu, HR business partner la Avon Cosmetics România. 

„Pachetul salarial ca motivaţie financiară, format din salariu, bonuri de masă şi tichete cadou, bonusurile anuale şi creşterile salariale periodice este foarte important, desigur, însă devine un factor de igienă, necesar, şi nu diferenţiator atunci când vine vorba de retenţia oamenilor noştri. Avem un sistem de compensare bine pus la punct, care ţine cont de impactul pe care fiecare rol îl are în organizaţie. Avem grijă însă ca anual să revizuim grila de compensaţii în funcţie de studiile salariale şi de poziţionarea noastră în comparaţie cu celelalte companii din industria de FMCG şi direct selling. În plus, Avon România oferă pachete medicale competitive, asigurare de viaţă, fructe la birou în fiecare zi, sesiuni de profilaxie şi reduceri la clinici stomatologice cu care avem parteneriate, precum şi acces la o reţea de săli de sport din Bucureşti şi din ţară. Un beneficiu interesant pe care l-am început anul trecut, tot în ideea de sănătate fizică şi mentală, este un program de suport individualizat pentru toţi angajaţii, adică sesiuni de terapie achitate de către companie, acesta fiind un program făcut în parteneriat cu un cabinet de psihologie”, a explicat în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET Miruna Andreescu. 

De asemenea, le oferim angajaţilor oportunități de a-şi îmbunătăţi echilibrul muncă-familie printr-un program de dezvoltare personală. Astfel, în fiecare trimestru se planifică o acţiune complexă la care participă în jur de 60 de angajaţi şi o acţiune ceva mai mică din punct de vedere logistic, la care participă aproximativ 20-30 de angajaţi. Temele abordate sunt extrem de variate, de la ergonomia la birou până la parenting, fashion, nutriţie, ateliere hand-made, improvizaţie, workshop-uri de sănătate şi altele. Sub umbrela campaniei de luptă împotriva cancerului la sân desfăşurăm anual în rândul angajatelor noastre un program gratuit de screening mamar, a adăugat oficialul Avon. 

Un alt beneficiu pe care mizăm este un plan foarte clar de dezvoltare pe care îl stabilim împreună cu angajatul şi managerul acestuia. Pe parcursul acestuia, compania contribuie masiv prin experienţe de dezvoltare, fie că sunt training-uri, workshop-uri sau cursuri de profil (de exemplu, ACCA pentru colegii noştri din Finance), participări la conferinţe importante sau abonamente la evenimentele unor comunităţi sau asociaţii de profil (Marketing, Digital, Service, Finance sau HR). Probabil cel mai de succes beneficiu este unul care a împlinit recent un an de existenţă în compania noastră, Bookster, o bibliotecă online de unde fiecare angajat poate împrumuta orice carte în baza unui abonament achitat de către Avon. Aici trebuie menţionat că echipa celor mai talentaţi oameni din organizaţie beneficiază de evenimente organizate special pentru ei, fie că sunt breakfast-uri cu top management-ul Avon, sau propriile noastre conferinţe Avon, inspirate de TED. De asemenea, special pentru angajaţii din departamentele noastre operaţionale (Supply Chain), am negociat câteva reduceri la pachete de vacanţă pentru vara acestui an, ne-a mai spus Miruna Andreescu. 

Pe lângă beneficiile legate de sănătate şi dezvoltarea personală și profesională, mai mizăm şi pe un al treilea pilon: cel legat de loialitate. Astfel că, fiecare angajat care împlineşte 5, 10, 15 ani în Avon primeşte o recunoaştere personalizată în cadrul unui eveniment anual, precum şi un cadou sau un anumit pachet financiar. De asemenea, susţinem evenimentele speciale din viaţa angajaţilor noştri, oferindu-le suport financiar la căsătorie, naşterea unui copil, pensionare sau, în cazuri nefericite, pentru decesul unui membru al familiei, a conchis oficialul Avon.

Ce beneficii oferă JTI salariaţilor, dar şi candidaţilor recrutaţi pentru posturile deschise de companie

JTI Romania oferă atât angajaţilor, cât şi candidaţilor selectionaţi în urma proceselor de recrutare următorul pachet de beneficii:
– tichete de masă/masa în cadrul cantinei companiei;
– cotă în produse;
– asigurare de viaţă şi invaliditate totală permanentă;
– abonament medical pentru angajaţi şi familiile acestora (sot/soţie, copii);
– pensii private;
– compensarea incapacităţii temporare de muncă;
– ajutor pentru naşterea copilului;
– ajutor de înmormântare;
– premiu aniversar;
– acces gratuit la sala de fitness din incinta companiei.
Aproape toţi salariaţii JTI primesc beneficiile enumerate mai sus, cu excepţia pensiilor private. În jur de 90% dintre angajaţii JTI primesc pensii private, au declarat în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.
JTI face parte din Grupul Japan Tobacco, unul dintre cei mai mari producători internaţionali de produse din tutun.

Lista beneficiilor pe care le primesc angajaţii Orange

Compania Orange oferă un sistem de compensaţii şi beneficii echitabil şi flexibil, în conformitate cu piaţa de muncă. Pachetul de beneficii a fost creat selectând beneficiile care răspund cel mai bine nevoilor angajaţilor, de la servicii medicale şi asigurare de viaţă şi până la facilităţi pentru sport. Dincolo de acestea, mai avem o serie de servicii sau oportunităţi de dezvoltare pe care colegii noştri le primesc tot în zona de beneficii, cum ar fi programe de wellbeing, de exemplu programe de parenting, sesiuni de masaj, program de lucru flexibil, bibliotecă şi altele. De asemenea, avem alte programe de dezvoltare pentru angajaţi, precum sesiunile de training, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei Orange.

PepsiCo, una dintre companiile care au primit în acest an certificarea angajator de top, nu a vrut să ne comunice lista beneficiilor oferite angajaţilor.
Potrivit informaţiilor publicate pe pagina oficială a The Top Employers Institute, printre beneficiile oferite de PepsiCo salariaţilor se numără reduceri la produsele companiei, prime pentru ture, asigurare medicală.

Oficialii British American Tobacco nu au răspuns la solicitarea noastră.

Te-ar mai putea interesa și
CGMB: Preţul de achiziţie al unui autobuz electric creşte de la 480.000 de euro la 620.295 de euro (fără TVA)
CGMB: Preţul de achiziţie al unui autobuz electric creşte de la 480.000 de euro la 620.295 de euro (fără TVA)
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de luni, majorarea valorii celor patru proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional privind achiziţionarea a......
Cel mai mic euro din ultimele două luni – curs BNR 2 august 2021
Cel mai mic euro din ultimele două luni – curs BNR 2 august 2021
Leul se apreciază şi atinge cea mai ridicată valoare în faţa monedei europene din 27 mai 2021 şi până acum. Banca ...
Auchan, Carrefour şi Metro retrag de la comercializare mai multe tipuri de îngheţată din cauza prezenţei oxidului de etilena
Auchan, Carrefour şi Metro retrag de la comercializare mai multe tipuri de îngheţată din cauza prezenţei oxidului de ...
Metro Cash & Carry România, Carrefour şi Auchan retrag de la comercializare şi de la clienţi mai multe tipuri de îngheţată ...
ONRC: Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a crescut cu 17,66% în primul semestru din 2021
ONRC: Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a crescut cu 17,66% în primul semestru din 2021
 Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a fost, în primele şase luni din 2021, de 6.043, în creştere cu ...