Ce câştiguri au adus la Bucureşti acţiunile marilor coloşi internaţionali

Cele mai profitabile 10 acţiuni străine tranzacţionate în sectorul dedicat lor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), au înregistrat randamente anuale în lei cuprinse între 35% (Appple, cea mai mare companie din lume) şi 112% (Bank Of America), potrivit firmei de brokeraj Tradeville. Cel mai bun rezultat al unui indice de la BVB este de +31%.
Adrian N. Ionescu - mar, 15 ian. 2013, 14:51
Ce câştiguri au adus la Bucureşti acţiunile marilor coloşi internaţionali

Bank of America (simbol bursier BAC) a beneficiat, în 2012, de segmentele de administrare a activelor ş de activitatea pe pietele globale, potrivit analiştilor Tradevillle.

BAC a reuşit reducerea cheltuielilor cu provizioanele pentru riscul de credit.

Analiştii consultaţi de Reuters indică un profit net pentru 2012 de 2,67 miliarde dolari, iar pentru 2013 se aşteaptă la o creştere considerabilă, până la 10,96 miliarde dolari, care ar face posibilă şi majorarea dividendului anual până la 0,13 USD / actiune.

SAP AG (SAP), compania germana care este liderul mondial in domeniul software-ului pentru managementul afacerilor, are al doilea cel mai mare randament, de 55,4%.

„Datorează evoluţia pozitivă a titlurilor sale atât capacităţii de inovaţie cât şi dezvoltării la nivel global, inclusiv în pieţe emergente precum Brazilia şi China.

Arhitectura HANA, care permite analiza în timp real a unor volume foarte mari de date, nu are inca rival“, scriu analiştii Tradeville în raportul lor.

Bayer AG (BAYN, +52,9%) „a beneficiat de avansul vânzărilor, mai ales în SUA şi la nivelul pieţelor emergente, pentru toate diviziile sale şi preconizează ca, sub această influenţă, precum şi a cursurilor favorabile de schimb, veniturile anului 2012 vor fi de circa 39 – 40 miliarde de euro“.

Câştiguri de peste 50% s-ar mai fi putut obţine şi cu acţiunile Allianz SE (ALV, +51,89%) şi Visa Inc. (VISA, +51,89%).

Acţiunile producătoarei auto BMW au crescut cu peste 49%,  ale celui de bere Heineken (HEIA) cupeste 46%, ca şi Christian Dior (CDI).

Acţiunile Adidas (ADS) s-au apreciat  cu peste 39%, iar cele ale JPMorgan Chase & Co. (JPM) , cu 37%.

Toate aceste acţiuni au fost aduse la Bursa din Bucureşti de Tradeville, lider de piaţă în online trading, prima companie din România care a dezvoltat o platformă de tranzactionare online. Este a 10-a în topul intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...