1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Ce consumă românii la micul dejun. Studiu Ipsos Research

Românii alocă în medie 13 minute pentru micul dejun în timpul săptămânii şi 17 minute în week-end. Consumă cu preponderenţă băuturi, pâine şi mezeluri. 

14 feb, 2014 | ECONOMICA.net

Durata medie a unui mic dejun pentru orice român este de numai 13 minute în timpul săptămânii şi 17 minute în weekend, arata o cercetare Ipsos Research reprezentativă pentru populaţia din mediul urban şi rural. Majoritatea persoanelor intervievate (48%) au declarat că încearcă să mănânce de dimineaţă chiar dacă nu le este foame, 43% preferă să mănânce alimente care nu necesită preparare, în timp ce 41% încearcă să nu se grăbească când iau micul dejun.„O mare surpriză pentru noi a fost faptul că toate ocaziile de consum matinal „on the go" (de ex. in drum spre serviciu, in mijloace de transport) n-au fost identificate de români ca reprezentând un mic dejun adevarăt si n-au fost catalogate ca atare. Românii şi-au rezolvat astfel sentimentul de vinovăţie legat de neglijenţa de care dau uneori dovadă sau legat de lipsa de timp pentru a lua prima masă a zilei într-un mod general acceptat ca fiind corect „ a subliniat Crina Petroiu, cercetator in echipa cantitativa Ipsos Research.

În ceea ce priveşte produsele consumate la micul dejun, cercetarea indică faptul că 90% aleg băuturile (cafea, apă carbogazoasă, apă plată), 83% mănâncă pâine, 55% mezeluri, 50% lapte, iaurt sau derivate şi 49% brânzeturi. Mâncare preparată consumă doar 35% dintre cei intervievaţi, în vreme ce 25% preferă legumele. 

Referitor la preferinţele legate de consumul de cafea, 67% dintre români preferă cafeaua la ibric, 28% la filtru şi 3% la espresor. Totodată, 81% dintre cei chestionaţi îşi beau cafeaua cu zahăr,27% cu lapte, în vreme ce 10% o preferă neagră.

Studiul a fost realizat pe un eşantion format din 1.200 de respondenţi, bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO