1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Ce datorii are CNADNR către constructorii de drumuri

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) le datorează constructorilor de drumuri pentru lucrările efectuate suma de 779 de milioane de lei, la care se adaugă 1,3 miliarde de lei pentru lucrări realizate dar nefacturate, a declarat luni premierul Victor Ponta.

23 oct, 2012 | Agerpres

Şeful Guvernului a făcut această afirmaţie după o discuţie cu şefii CNADNR şi cu reprezentanţi ai constructorilor de drumuri, la care a luat parte şi ministrul Transporturilor.

'Din păcate, în acest moment s-a ajuns la situaţia în care aceste lucrări efectuate conform contractelor, conform licitaţiilor, conform procedurilor legale, pentru care CNADNR nu avea rezervă şi acoperire bugetară, aceste datorii sunt în acest moment de 779 de milioane de lei, fiind însă şi alte lucrări deja efectuate şi încă nefacturate, aflate pe circuitul de facturare, de până la suma de 1,3 miliarde de lei. Sunt, practic, bani pe care CNADNR îi datorează - şi Guvernul României -, dar bani pe care nu i-a prevăzut nimeni în bugetul CNADNR', a detaliat Victor Ponta.

În context, el a spus că Executivul nu a tăiat bani din bugetul CNADNR şi că acuzaţiile pe care i le aduce fosta guvernare în acest sens sunt de natură politică, nesusţinute de cifre reale.

Premierul Ponta a susţinut că foştii miniştri ai Transporturilor au comandat lucrări pentru care nu existau bani în buget iar reprezentanţii constructorilor nu au făcut decât să execute ordinele de lucrări primite de la Ministerul Transporturilor.

'Am discutat cu aceştia intrarea într-o disciplină şi într-o normalitate. Nu mai poţi să comanzi lucrări dacă nu mai ai bani', a afirmat premierul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO