Ce dividende iau salariaţii vedetei de anul trecut a Bursei

Producătorul de benzi transportoare şi alte produse industriale din cauciuc Artego Tg Jiu (ARTE) propune acţionarilor distribuirea unui dividend brut peste aşteptări, de 0,5953 lei/acţiune. Salariaţii, care deţin 70% din acţiuni, vor lua peste 4 milioane de lei din totalul de 5,9 milioane de lei, repartizat pentru dividende din profitul realizat anul trecut.
Adrian N. Ionescu - mar, 26 mart. 2013, 08:42
Ce dividende iau salariaţii vedetei de anul trecut a Bursei

La preţul din piaţă actual, de 7.335 lei / acţiune Artego Tg Jiu (ARTE), dividendul asigură un randament de 8,1%, confortabil peste rata dobânzii la depozitele bancare pe un an.

Acţiunile ARTE au crescut anul trecut de patru ori pe bursă, fiind revelaţia Bursei de Valori Bucureşti (BVB).  Firma a raportat un profit net de 11,7 milioane de lei pe anul trecut, de 2,7 ori mai mare decât în 2011.

De altfel, Artego Tg Jiu (ARTE) şi-a respectat statutul de revelaţie şi, înainte de Crăciun, a fost prima dată companie din istoria pieţei care şi-a estimat dividendul înainte ca anul fiscal să se fi încheiat. Conducerea a anunţat atunci că „se preconizează acordarea unui dividend brut de 0,5 lei / acţiune“.

Salariaţii Artego şi conducătorii lor au rezistat până acum tentaţiei de a vinde, în ciuda presiunilor investitorului Cătălin Chelu, un mare vânător de companii unde se desfiinţează asociaţiile salariaţilor, iar acţiunile se împart acestora.

Totodată, salariaţii Artego au reuşit să obţină una dintre cele mai mari creşteri de profit pe 2012 ale companiilor de la bursă, 170% până la 11,7 milioane de lei, din venituri de peste 219 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
Numărul de firme dizolvate a crescut cu peste 18,4% în primele şase luni din 2021, la 14.265, faţă de 12.046 în perioada ianuarie - iunie 2020, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional......
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape 75% dintre angajaţii din judeţ sunt plătiţi cu salariul minim pe economie şi doar o parte dintre aceştia beneficiază ...
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să meargă să se vaccineze
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au ...
România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă valului patru al pandemiei de COVID-19, iar cea "mai sigură" cale ...
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan Motor estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de ...