Ce dobândă vrea să-i pună Europa Spaniei pentru salvarea băncilor

O dobândă de 3-4% pentru fondurile împrumutate Spaniei în cadrul planului european de sprijinire a băncilor ar fi una 'rezonabilă', a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, transmite AFP.
Economica.net - lun, 11 iun. 2012, 12:48
Ce dobândă vrea să-i pună Europa Spaniei pentru salvarea băncilor

O dobândă de 3-4% pentru fondurile împrumutate Spaniei în cadrul planului european de sprijinire a băncilor ar fi una ‘rezonabilă’, a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, transmite AFP.

‘Este prematur să vorbim de nivelul dobânzii deoarece acestea depinde de condiţiile de pe piaţă, însă efectiv, procente de ordinul a 3% sau 4% sunt rezonabile pentru acest tip de operaţiuni’, a declarat Amadeu Altafaj, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, pentru radioteleviziunea spaniolă.

‘Această dobândă se stabileşte de fiecare dată când fondul de sprijin face o emisiune şi este departe de dobânzile de pe piaţă la care Spania ar trebui să le plătească de una singură’, a adăugat Altafaj.

Dobânzile cerute de investitori pentru a achiziţiona bonduri pe 10 ani emise de guvernul spaniol au scăzut luni, dar cu toate acestea au rămas deasupra nivelului de 6%.

Spania, a patra mare economie din zona euro, a acceptat în sfârşit sâmbătă un plan european de salvare în valoare de 100 miliarde de euro. Împrumutul european va fi injectat în Fondul public spaniol de sprijinire a sectorului bancar (Frob), care la rândul său va acorda aceste fonduri băncilor spaniole care solicită ajutor. Pieţele financiare au salutat luni acest acest plan de ajutor care permite diminuarea persiunilor la adresa băncilor spaniole şi este o dovadă a dorinţei europenilor de a salva zona euro.

Te-ar mai putea interesa și
Adrian Creci, director ADITBI: Modernizarea rețelei de termoficare ar costa 5 miliarde de euro, bani pe care Bucureștiul nu îi poate aloca
Adrian Creci, director ADITBI: Modernizarea rețelei de termoficare ar costa 5 miliarde de euro, bani pe care Bucureștiul ...
Modernizarea reţelei de termoficare din Capitală ar costa 5 miliarde de euro, bani pe care Bucureştiul de unul singur nu îi poate aloca niciodată în mod direct, a declarat directorul general al......
Bursa de la București a câștigat 3,5 miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la București a câștigat 3,5 miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat, în această săptămână, 3,55 miliarde de lei din capitalizare, respectiv ...
Report de peste 5,59 milioane de euro la Joker
Report de peste 5,59 milioane de euro la Joker
Un report în valoare de peste 27,54 milioane lei (peste 5,59 milioane de euro) este în joc la categoria I a jocului Joker.
Adevărate maşini de făcut bani: cât câştigă pe minut giganţii tech precum Amazon sau Apple
Adevărate maşini de făcut bani: cât câştigă pe minut giganţii tech precum Amazon sau Apple
Companiile Big Tech, spre deosebire de alte industrii, au avut un an foarte bun în 2020, deoarece pandemia de coronavirus ...