Ce este mai avantajos? Să reparați sau să înlocuiți un device mobil? Aflăm de la Glassgsm

Alegem ultimul model de smartphone și ne mândrim cu el până când se întâmplă și inevitabilul. Stricăm ceva, spargem ceva la el, iar asta are de cele mai multe ori la bază neatenția. Estetic și tehnic putem considera că un smartphone reparat are un minus față de cel nou? Nu și dacă vă lăsați pe mâini bune.
Ion Dobreanu - mie, 26 ian. 2022, 13:51
Ce este mai avantajos? Să reparați sau să înlocuiți un device mobil? Aflăm de la Glassgsm

Să repari un smartphone este o artă. Spre exemplu serviciul de inlocuire sticla la iPhone poate fi executat mai minuțios cu aparatură de ultimă generație, cu echipament special. Astfel, rezultatele sunt pe măsură. Însă, nu orice service gsm deține astfel de aparatură. Cei de la Glassgsm spre exemplu – service gsm din Suceava – au făcut diferența pe piața locală și nu numai, tocmai prin prisma investiției făcute în acest tip de aparatură.

Să repari un smartphone e lucru fin

Dacă îți propui să îți protejezi investiția făcută și repari cu mare finețe, atunci mergi la unii dintre cei mai buni din domeniu. Echipa Glassgsm, cu pagina oficială Glassgsm.ro, vine în ajutorul celor care caută un service de încredere. Repară eficient, rapid, cu piese de calitate. Schimbul de piese va face nici să nu simțiți vreo diferență, mai ales că există opțiunea de a alege piese originale.

Iar plata nu trebuie să fie una substanțială. Investiția în sine în smartphone vă face gaură în buget, iar înlocuirea ar însemna să repetați această poveste. Nu trebuie să fie astfel. Aveți parte de consiliere, gratuită, constatare imediată din partea echipei Glassgsm. Iar costurile sunt rezonabile. Și la fel de important este de precizat că nu trebuie să subestimați constatarea. Acest pas este relevant pentru a descoperi real care este problema pe care o întâmpinați, precum și costurile implicate.

Accesorii de calitate, pentru telefonul vostru

Preferați de asemenea ca accesoriile pe care le folosiți să fie cele originale și de calitate. Cum vă afectează asta? Ei bine forțați o mufă în portal, cablul utilizat încarcă greu și ajungeți la service cu telefonul.

Un service de primă clasă se va purta cu mănuși albe, la propriu. Repară utilizând mănuși, încât la final nu veți vedea urme de degete și mâini dibace ce au deșurubat telefonul în cauză. Asta înseamnă să lucrezi cu profesionalism. Mai mult decât atât, unele intervenții sunt rapide, ușor de făcut, poate chiar sub ochii clientului.

Cum îi găsiți pe cei de la Glassgsm

Faceți o simplă comparație de prețuri și veți vedea că reparația este optimă față de înlocuirea totală a unui smartphone. Depinde și de nevoile pe care le aveți, desigur. Preferați totuși să reparați și astfel să vă recuperați mare parte din investiția inițială.

Cei de la Glassgsm sunt din Suceava, însă o soluție au și pentru cei care nu sunt de aici sau din apropiere. Device-ul poate fi trimis în service prin curier, reparat și retrimis spre client în decurs de 3 zile. Procedura este simplă și presupune doar ca în prealabil să luați legătura cu echipa. Detalii complete în pagina oficială.

Contact:
0745 554 645
[email protected]

Te-ar mai putea interesa și
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general al NATO, a transmis luni agenţia olandeză de presă ANP, citând......
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea ...