Ce face Immofinanz cu 100 de hectare de teren în România

Dezvoltatorul austriac Immofinanz, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală, deţine în portofoliu peste un milion de metri pătraţi de teren în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară, unde are în plan dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare.
Andrada Ghira - mar, 20 nov. 2012, 12:49
Ce face Immofinanz cu 100 de hectare de teren în România

Immofinanz pune accentul mai mult pe dezvoltări în Bucureşti şi se pregăteşte pentru noi proiecte: o clădire de birouri din zona Pipera şi un proiect rezidenţial pe fosta plaftormă Ventilatorul.

„Începem constucţia de noi proiecte atunci când piaţa este pregătită. Pregătim un proiect de birouri aici în Bucuresti, pe un teren aproape de Iride Business Park, în drum spre Pipera. Dacă piaţa e pregătită vom începe construcţia, care ar putea fi în 2013, dar doar dacă condiţiile pieţei sunt bune. Pentru noi, condiţii bune înseamnă dacă este destulă cerere pentru noi spaţii de birouri”, a declarat Daniel Riedl, COO Immofinanz, despre proiectul care ar pute fi demarat pe terenul fostei fabrici Electronica din Capitală.

Immofinanz mai deţine şi două terenuri mari, tot foste fabrici: Ventilatorul (5,3 ha) şi Rocar (18 ha), terenuri pentru care compania are în plan dezvoltarea de locuinţe, dar şi spaţii de birouri. „Cea mai bună perspectivă o are terenul fostei fabrici Ventilatorul, pentru că este mai aproape de centru, şi unde vom face în principal blocuri de apartamente, dar proiectul ar putea cuprinde şi una sau două clădiri de birouri pe întreg terenul, care este mare şi unde este loc pentru astfel de dezvoltări. Facem master planul pentru aceste două proiecte, în special pentru terenul de la Ventilatorul, după care vom decide care vor fi primii paşi: începem cu rezidenţial sau cu birouri”, a mai declarat Riedl.

Pentru moment compania nu are în plan dezvoltarea de centre comerciale, iar mallul din Arad va fi transformat în centru logistic.

„Întotdeauna suntem dispuşi să vindem dacă este cerere, cumpărător şi un preţ bun. Lucrul bun este ca nu suntem forţaţi să vindem, avem bani suficienţi să pornim proiecte dacă piaţa este pregatită. Scopul nostru este să avem proiectele pregătite şi să putem începe construcţia pentru un chiriaş mare”, a mai declarat Riedl.  

Immofinanz, unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari din România, are în Europa cu un portofoliu de peste 1.800 proprietăţi cu o valoare de piaţă de 10,3 miliarde de euro. În portofoliul din România al companiei intră parcurile de afaceri IRIDE, S-Park sau Victoria Park, dar şi clădiri ca Bucharest Corporate Center, Băneasa Airport Tower sau Global Business Center.

Pe de altă parte, Immofinanz mai deţine cinci malluri – Polus Cluj, Armonia Arad, Euromall Piteşti, Gold Plaza Baia Mare şi Maritimo Constanţa. Immofinanz a obţinut în anul financiar 2011-2012, încheiat la 30 aprilie, venituri în uşoară creştere, la 47,1 milioane euro, din închirierea proprietăţilor din România, reprezentând 8% din veniturile totale ale companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Apar contractele de gaze pentru populație cu penalități dacă clientul renunță înainte de termen. Prețul e însă mai bun
Apar contractele de gaze pentru populație cu penalități dacă clientul renunță înainte de termen. Prețul e însă mai bun
Un mare furnizor de gaze naturale pentru industrie a venit cu o ofertă pentru clienții casnici, printre cele mai bune de ...
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 5,09 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 2,12%, în această săptămână, ...
Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS
Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS
Aplicațiile pentru smartphone-uri, fie că vorbim de Android sau iOS, ne ușurează mult viața, iar în ultimii ani dispozitivele ...