1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Walt Disney: "John Carter" ar putea însemna una dintre cele mai mari pierderi din istorie

Walt Disney estimează că va pierde anul acesta între 80 şi 120 de milioane de dolari pe seama producerii unui film despre un militar ajuns pe Marte. Este unul dintre cele mai mari eşecuri financiare din industria cinematografiei.

20 mar, 2012 | Alina Stanciu | ECONOMICA.net

"John Carter", film produs de Walt Disney, ar putea aduce casei de producţie pierderi de 200 de milioane de dolari, fiind astfel unul dintre cele mai mari eşecuri financiare din industria filmului, informează BBC. Producţia, în care joacă starul Taylor Kitsch, a primit recenzii extrem de nevaforabile, fiind catalogată de revista The New York Time Out drept "lipsit de şanse". Filmul a adus încasări de 184 de milioane de dolari, din care doar jumătate vor ajunge în conturile Disney.

Costurile suportate de casa de producţie pentru realizarea peliculei au fost estimate la 250 de milioane de dolari, la care s-au adăugat alte 100 de milioane pentru activităţile de marketing. Cu toate acestea, compania estimează că va înregistra profit în primul trimestru al anului, pe seama veniturilor generate de business-urile TV.

Povestea din filmul "John Carter" este inspirată dintr-o serie de cărţi ale autorului "Tarzan", Edgar Rice Burroughs, iar regizorul, Andrew Stanton de la Pixar, este cunoscut pentru Finding Nemo şi Wall-E, care au avut un succes foarte mare la public.

Potrivit Hollywood Reporter, ultimul cel mai mare eşec financiar din industria cinematografică a fost înregistrat anul trecut de "Mars Needs Moms", care a costat 150 de milioane de dolari şi a încasat 39 de milioane de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO