Ce înseamnă UI/UX și de ce ar trebui să fii atent la aceste aspecte când comanzi un produs software

Transformarea digitală reprezintă un drum cu sens unic și nu sunt departe timpurile în care produsele software vor juca un rol crucial în aproape fiecare aspect de business. În acest sens, termeni precum „UI” (User Interface) și "UX" (User Experience) devin tot mai relevanți.
Ion Dobreanu - lun, 20 nov. 2023, 11:06
Ce înseamnă UI/UX și de ce ar trebui să fii atent la aceste aspecte când comanzi un produs software

În cele ce urmează vom afla ce reprezintă acești termeni și de ce sunt esențiali pentru succesul oricărui produs software, indiferent de industria căruia i se adresează.

Simplificat, UI se referă la aspectul și interfața cu care utilizatorii interacționează într-o aplicație software (cum ar fi designul butoanelor, culorile, fonturile etc.), în timp ce UX este despre experiența generală a utilizatorului atunci când folosește aplicația (Aplicația este ușor de utilizat, experiența navigării este plăcută etc.).

De ce sunt UI și UX importante pentru business-ul tău?

Creșterea satisfacției utilizatorilor: Un UI plăcut și o experiență UX pozitivă pot crește semnificativ satisfacția clienților tăi, ceea ce poate duce la loialitate față de brand și la recomandări pozitive.

Creșterea conversiilor: Produsele software cu o experiență de utilizator superioară au rate de conversie mai mari, deoarece clienții sunt mai înclinați să interacționeze și să finalizeze acțiuni dorite, cum ar fi achiziții sau înscrieri.

Eficiență îmbunătățită: O experiență bună a utilizatorului înseamnă mai puțin timp petrecut de clienți încercând să înțeleagă cum să folosească produsul, ceea ce duce la o eficiență sporită și la reducerea costurilor de customer support.

Diferențierea pe piață: Într-o piață competitivă, un UI/UX remarcabil poate fi diferențiatorul care ajută produsul tău să se remarce în fața concurenței.

Cum îmbunătățești UI/UX-ul unui produs software?

  • Înțelege utilizatorii: Încearcă să înțelegi cât mai în detaliu nevoile și comportamentele celor care vor folosi produsul software pe care compania ta îl comandă. Realizarea de cercetări în acest sens reprezintă un prim pas crucial pentru a te asigura că procesul de dezvoltare software pornește de la nevoile reale ale utilizatorilor.
  • Testează în mod permanent: Încearcă să testezi diferite versiuni ale interfeței cu utilizatori reali și colectează feedback pentru a-ți îmbunătăți produsul.
  • Colaborează cu designeri experți în UI/UX: Asigură-te că lucrezi cu o companie software care are în echipă designeri experimentați în UI/UX. Colaborarea cu profesioniști în designul UI/UX va face diferența între un produs bun și unul excepțional.
  • Fii la curent cu noile tendințe: Urmărește cele mai noi tendințe în designul UI/UX pentru a menține produsul relevant și atractiv.

În final, trebuie precizat că investițiile în UI și UX nu țin doar de estetică ci reprezintă o strategie esențială pentru creșterea unui business. Prin concentrarea pe crearea unei experiențe de utilizator excepționale, compania ta nu doar că va atrage clienți noi, dar va construi și o bază de clienți loiali și mulțumiți. Astfel, o abordare concentrată pe utilizator nu este doar recomandabilă, ci esențială pentru succesul pe termen lung.

Te-ar mai putea interesa și
Sorin Grindeanu: Sunt întârzieri la magistrala CFR Braşov – Sighişoara
Sorin Grindeanu: Sunt întârzieri la magistrala CFR Braşov – Sighişoara
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat joi, la Tulcea, că lucrările la magistrala CFR Braşov - Sighişoara înregistrează întârzieri şi a dat asigurări că......
Consiliul Concurenței analizează preluarea activității de intermediere în asigurări a Globasig Broker de către Safety Broker
Consiliul Concurenței analizează preluarea activității de intermediere în asigurări a Globasig Broker de către Safety ...
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Safety Broker de Asigurare S.A. intenționează să preia activitatea ...
OTP Bank anunță că are bani de cheltuit și vrea să-și continue seria de achiziții
OTP Bank anunță că are bani de cheltuit și vrea să-și continue seria de achiziții
OTP BanK Nyrt., cel mai mare grup bancar din Ungaria, are bani de cheltuit după creşterea profitului şi intenţionează ...
Renault va investi 400 de milioane de euro în fabrica sa din Turcia, unde va produce patru modele noi, inclusiv un SUV Duster
Renault va investi 400 de milioane de euro în fabrica sa din Turcia, unde va produce patru modele noi, inclusiv un SUV Duster
Grupul auto Renault a anunţat joi că va investi 400 de milioane de euro în uzina sa de la Bursa (Turcia), pe care vrea ...