1EUR = 4.8595 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Ce investitor ar fi vrut Ponta la Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Slatina, unde vizitează o fabrică deţinută de o companie rusă, că şi-ar fi dorit ca şi la Oltchim Râmnicu Vâlvea să fi investit tot o firmă rusească, transmite corespondentul MEDIAFAX.

22 sep, 2012 | Mediafax

Premierul Victor Ponta se află, împreună cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, şi cu ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Mihai Voicu, la Slatina, la aniversarea a zece ani de când societatea TMK Artrom, producătoare de ţevi din oţel, a fost preluată de compania rusească TMK.

Câţi bani are Dan Diaconescu

La Slatina se află, alături de oficialităţi locale, şi ambasadorul Federaţiei Ruse în România.

Victor Ponta a declarat că se bucură de investiţiile pe care compania rusă le-a făcut în Slatina şi în România şi le-a adresat ambasadorului Federaţiei Ruse în România, dar şi preşedinţilor companiei ruseşti îndemnul de a continua investiţiile în ţara noastră.

Totodată, Victor Ponta a declarat că şi-ar fi dorit ca tot o companie rusă să fi fost cea care să fi investit şi la Oltchim Râmnicu Vâlcea, unde licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni a fost câştigată de către omul de afaceri Dan Diaconescu.

Ce se va întâmpla dacă DD nu va plăti cât a promis pe acțiunile Oltchim

"O spun aici într-un moment destul de special. Mi-aş fi dorit, domnule ambasador, ca şi la Olchim să fi avut un mare investitor din Rusia. Nu s-a putut de data aceasta, mă gândesc în primul rând, aşa cum mă gândesc şi aici, la Slatina, la siguranţa locurilor de muncă, pentru cei de acolo, şi la semnalul pozitiv pentru economia României, care are nevoie de semnale pozitive, şi mai puţin de spectacole mediatice care nu ţin nici de foame, nici de frig, şi nici nu ne-ajută să mergem mai departe. Ne dorim, la fel ca şi dumneavoastră, trei lucruri de la TMK Artrom: salarii pentru angajaţi, profit pentru dumneavoastră şi taxe la bugetul statului", a declarat premierul, sâmbătă, la Oltchim.

E oficial: DD a câştigat licitaţia pentru privatizarea Oltchim. Luni trebuie să facă plata

La ora transmiterii ştirii, premierul Victor Ponta vizitează fabrica TMK Artrom, producătoare de ţevi din oţel.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Creanţele AVAS şi Electrica nu au fost adjudecate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO