Ce mai cumpără şefii Fondului Proprietatea în România

Şase fonduri de investiţii administrate de Franklin Resources (Franklin Templeton), firma mamă a administratorului Fondului Proprietatea, au ajuns la o deţinere de peste 5,3 % din acţiunile SIF Transilvania (SIF3), potrivit raportului trimis la Bursă. Compania are plasamente de peste 100 de milioane de dolari la Bursa din Bucureşti.
Adrian N. Ionescu - vin, 22 feb. 2013, 11:21
Ce mai cumpără şefii Fondului Proprietatea în România

Anterior, Franklin Templeton controla doar 2,88 din acţiunile SIF Transilvania (SIF3).

Cele mai consistente participaţii ale Franklin Templeton la BVB sunt pachetele de acţiuni de la OMV Petrom (SNP), Banca Transilvania (TLV), BRD-Societe Generale (BRD), cele cinci SIF-uri şi însăşi Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Pachetele deţinute la celelalte patru Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) variază între 1,84% din capitalul   social (cazul SIF Muntenia, SIF4) şi 5,3 în cazul SIF Transilvania (SIF3).

Cele mai valoroase participaţii la 31 decembrie erau cele la SIF Banat-Crişana (SIF1, 6,1 milioane de dolari), urmate de deţinerile de la SIF Moldova (SIF2, 5,8) şi SIF Oltenia (SIF5, 4,9), potrivit unui raport al firmei de brokeraj Prime Transaction.

Dintre cele şase fonduri administrate de Franklin Resources (Templeton Asset Management), cel mai mare acţionar al SIF Transilvania (SIF3) este Templeton Developing MArkets Trust, cu o deţinere de peste 1,88% din acţiunile SIF3.

Titlurile deţinute la băncile listate valorează peste 27 de milioane de dolari.

Fondul Templeton Frontier Markets este administrat de însuşi Mark Mobius, preşedintele executiv al diviziei de pieţe emergente din cadrul companiei americane, supranumit Guru al pieţelor emergente.

Acum mai bine doi ani, Franklin Templeton avea investiţii de aproximativ 10 ori mai mici in actiuni listate la Bursa din Bucureşti (BVB), potrivit raportarilor de la sfârşitul lunii septembrie 2010, citate de EconomicTimes.ro.

Atunci, cea mai mare deţinere era de titluri BRD, în valoare de 5,35 milioane de dolari, dar atunci, Franklin Templeton mai avea 1,7 milioaned e dolari şi dezvoltatorul imobiliar Impact Bucureşti (IMP).

Celelalte fonduri Franklin Templeton care au investit la SIF3 şi respectiv Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sunt, în ordinea deţinerilor, FTIF Templeton Frontier Markets Fund (1,64% din acţiunile SIF3), FTIF Templeton Emerging Markets Fund (0,99%), FTVIP Templeton Developing Markets Securities Fund (0,45%), Templeton International Emerging Markets Fund şi TIF Emerging MArkests Series.

Totodată, Franklin Templeton vinde în România, prin Millenium Bank, titlurile a alte 11 fonduri de investiţii  înregistrate în Luxemburg, vehicule de investiţii care fac plasamente în instrumente cu venit fix şi în acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii străini care se pregătesc de evadările lor anuale se confruntă cu o......
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...