1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Vă mai amintiţi de Remus Vulpescu, de la privatizarea Oltchim? Acum are patru surse de venit

Remus Vulpescu, fostul şef al OPSPI responsabil cu privatizarea Oltchim şi cu introducerea cererii de insolvenţă la Hidroelectrica, a ajuns acum să fie plătit de patru instituţii, atât private cât şi de stat. La toate este reprezentantul  participantului minoritar stat în CA sau Consilii de Supraveghere

17 iun, 2013 | | ECONOMICA.net

Fostul şef al OPSPI, Remus Vulpescu, nu o duce  rău după ce a demisionat din fruntea instituţiei, după circul mediatic cu privatizarea Oltchim de anul trecut. Este reprezentantul statului în mai multe  Consilii de Administraţie şi şeful de cabinet al ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Este reprezentantul statului în Consiliul de Administraţie al Rompetrol, membru în Consiliul de Supravghere la Fondul Proprietatea, membru în Consiliul de Supraveghere la Hidroelectrica, companie care a intrat în insolvenţă la cererea lui, anul trecut, şi, mai nou, şi membru în Consiliul de Administraţie Transgaz. Evident, pentru toate aceste slujbe primeşte şi salariu. În toate aceste funcţii a fost numit în perioada de 8 luni de după demisia din octombrie de la şefia Oficiului pentru Privatizare pe motiv că a eşuat să privatizeze Oltchim.

„Circul mediatic Oltchim”, aşa cum a fost denumită încercarea eşuată de a se privatiza combinatul vâlcean cu investitorul Dan Diaconescu, a ţinut o ţară întreagă în suspans în vara anului trecut. După ce Dan Diaconescu a fost desemnat câştigător cu oferta cea mai bună, acesta nu a adus banii pentru preluarea combinatului aşa că licitaţia a fost anulată. Cel care s-a ocupat de privatizare a fost Remus Vulpescu, din calitatea sa de şef al OPSPI. El a fost gratulat cu apelativul "DJ Remus" de către Dan Diaconescu pentru că l-ar fi aşteptat pentru semnarea contractului de privatizare cu muzica dată tare la calculator.

Remus Vulpescu, avocat şi lichidator judiciar, a fost numit şef al privatizărilor din România pe 15 mai 2013 de către ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, după ce anterior premierul Ponta îl instalase director al Corpului de Control al guvernului. Vulpescu este cel care a semnat şi intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica.

Şeful OPSPI spune în CV că a activat ca jurnalist şi a făcut parte din delegaţiile care îl însoţeau în străinătate pe fostul premier Nicolae Văcăroiu. Vulpescu mai spune că împărtăşeşte pasiunea pentru maşini a premierului Ponta, fiind activ în Campionatul Naţional de Off-Road.

La venirea guvernului Victor Ponta, Remus Vulpescu a fost numit director general al Corpului de Control al prim-ministrului. Pe 15 mai este numit membru al CA al Hidorelectrica şi apoi preşedinte al CA. După 3 zile, Vulpescu este numit în funcţia de preşedinte al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizărilor în Industrie (OPSPI) de către ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu. Potrivit CV-ului, Remus Vulpescu este avocat şi lichidator judiciar. Menţionează că în perioada 2009-2012 a activat ca lichidator judiciar. Vulpescu mai spune că este licenţiat în drept, dar şi în ştiinţe politice.

Vulpescu împărtăşeşte pasiunea premierului Ponta pentru sporturile auto. Şeful privatizărilor spune că este activ în Campionatul Naţional de Off-Road, dar şi că este pasionat de "pilotaj auto supersport". Alte pasiuni ale lui Vulpescu sunt scufundările, dar şi tirul cu arcul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO