Ce mai vinde Albalact şi ce produse vor lansa anul acesta

03 05. 2013
albalact_81543900

Producătorul de lapte Albalact, deţinătorul brandurilor Zuzu, Fulga, Rarăul şi De Albalact, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 343,8 milioane de lei, cu 1,7% mai mult decât un an în urmă, în timp ce profitul net s-a majorat la 7,3 milioane de lei, faţă de 5,7 milioane de lei în 2012, potrivit bilanţului companiei.

Mai puţin lapte, mai multă brânză

Veniturile companiei din vânzarea mărfurilor a scăzut cu 13,7% până la aproximativ 36,4 milioane de lei, producătorul concentrându-se mai mult pe produsele cu valoare adaăugată mai mare cum sunt brânzeturile şi iaurturile. Mai precis, au vândut cu 13,3% mai puţin lapte, iar pentru şcoli (programul laptele şi cornul) au livrat cu 11,9% mai puţin lapte şi brânză topită.  Şi cantităţile de unt vândute au scăzut cu 8,7%, dar au avut creşteri pe segmentul iaurturilor, sana, lapte bătut, smântână (plus 40%) şi brânzeturi (plus 89%). „Se observă dirijarea materiei prime către produse cu plus valoare mai mare, în special iaurturi”, se menţionează în raportarea companiei. De altfel, anul trecut producătorul şi-a extins gama de produse prin lansarea iaurturilor proaspete la diferite gramaje  şi au lansat un nou brand-Fruzu, deserturi pe baza de iaurt cu fructe. De asemenea, pe parcursul anului trecut compania a finalizat o serie de investiţii începute cu un an în urmă legate de modernizarea şi automatizarea capacităţii de producţie şi a utilajelor de ambalat.

Lansează noi produse

Compania mizează anul acesta pe o cifră de afaceri cu aproximativ 12%, până la 385 de milioane de lei, prin păstrarea cotei de piaţă la majoritatea produselor şi creştere susţinută pe piaţa brânzeturilor. „Pe această linie se încearcă în special creşterea vânzărilor pe fiecare tip de client printr-o mai bună execuţie de piaţă şi prin implementarea unei sortimentaţii adecvate”, se explică în raport. Mai mult, compania va lansa o gamă largă de produse din brânză de vaci, iaurturi nla pahar şi iaurturi cu fructe la pahar. 
Totodată, producătorul vrea să îşi consolideze mai bine spaţiul de raft la fiecare client pentru a creşte vizibilitatea produselor în magazine.