Ce mărci auto „rare” cumpără românii

Mărcile Lancia, Lexus şi Jaguar ocupă primele trei locuri în ierarhia autovehiculelor rare nou înmatriculate în România, în primele şase luni ale anului, arată datele oficiale ale Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/, publicate pe propria pagină de internet. De asemenea, a fost înmatriculat un autoturism ARO în primul semestru al acestui an.
Economica.net - lun, 12 aug. 2013, 09:12
Ce mărci auto

Astfel, în perioada ianuarie-iunie 2013, un număr de 16 români au optat pentru marca Lancia, în aprilie şi mai fiind înmatriculate cele mai multe exemplare, respectiv câte patru.

Pe locul următor s-a clasat modelul Lexus, cu 15 unităţi nou înmatriculate în România, dintre care opt exemplare cu fost consemnate numai în ianuarie.

Podiumul este încheiat de posesorii de Jaguar, cu 14 unităţi (câte cinci înregistrate în lunile ianuarie şi iunie), iar imediat după aceea, însă la distanţă semnificativă, se află mărcile Bentley, JEEP şi Subaru, cu câte şase exemplare.

Conform statisticii oficiale, în primul semestru al anului, au fost înmatriculate câte cinci exemplare noi de Ferrari şi smart, în timp ce modelele Maserati şi Lada sunt consemnate cu câte patru unităţi.

Pe lista mărcilor rare nou înregistrate la DRPCIV se mai află, în primele şase luni ale anului 2013: Infiniti şi Alfa Romeo (câte trei exemplare), Quattro, Aston Martin şi Cadillac (câte două unităţi), şi Lamborghini, Daewoo, GWM, ARO şi Bufori (de la Bufori Motor Car Malaesia) – cu câte o unitate.

La sfârşitul anului trecut, parcul auto naţional era de 4.485.148 unităţi, din care 31,6% aparţinea mărcii Dacia, urmată de mărcile germane Volkswagen şi Opel, potrivit Direcţiei de Înmatriculări. Practic, în intervalul 2008-2012, s-a înregistrat o creştere de 27% a parcului auto din România, media anuală fiind de 6%.

Din totalul consemnat, mai mult de jumătate dintre maşini (55%) erau mai vechi de 10 ani, în paralel observându-se un proces de învechire continuă a parcului auto (de la 10 la 12 ani).

Oraşul cu cele mai multe maşini mai vechi de zece ani în parcul auto este Bucureşti, cu peste 400.000 de unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...