Ce maşini îşi închiriază românii care muncesc în străinătate, când se întorc în ţară

Românii care muncesc în străinătate şi se întorc vara în vacanţă în ţară vor să închirieze, în general, maşini mai scumpe comparativ cu cele pe care le preferă străinii care vin în concediu în România, precum BMW, Audi sau Mercedes, reiese dintr-un studiu al unei companii de închirieri auto.
Economica.net - mie, 08 aug. 2018, 16:03
Ce maşini îşi închiriază românii care muncesc în străinătate, când se întorc în ţară

Din datele disponibile până în prezent, numărul rezervărilor de maşini din străinătate venite pentru august a crescut cu peste 30% faţă de luna similară din 2017. În vârf de sezon, românii care lucrează în străinătate şi se întorc în ţară cu avionul caută să închirieze maşini mult mai scumpe decât străinii care vin să-şi facă vacanţele în România.

Din totalul celor care închiriază maşini de la Enterprise România, compania care a realizat studiul, în jur de 80% sunt străini – fie turişti care ajung în vacanţă în România, fie oameni de afaceri de peste graniţă, 15% sunt români care lucrează în străinătate şi 5% români care locuiesc în ţară.

„O treime dintre românii care se întorc vara în ţară întreabă la compania de închirieri de maşini BMW, Audi, Mercedes, dar doar o parte din ei şi le şi permit, în final. În acest caz, unii se mulţumesc cu automobile din categoria Volkswagen, iar cei care vor să plătească şi mai puţin aleg Loganul. Prin comparaţie, străinii care vin în vacanţe în România nu întreabă aproape niciodată de mărci premium, ci închiriază break-uri de la mărcile medii sau maşini mai mari, cu 8+1 locuri”, a declarat George Tacciu, directorul general al companiei.

Nu sunt puţine cazurile de români întorşi de la muncă din străinătate care au închiriat automobile BMW cu 140 euro pe zi, când oferta la clasa compact de tipul Opel Astra, era de 40 de euro pe zi. Cele mai scumpe mărci le închiriază, însă, oamenii de afaceri străini ajunşi în interes de business în România. Cu toate acestea, numărul de români care închiriază maşini din clasa luxury pe perioada vacanţei de vară, mai ales, este cu 10% mai mare decât al restului clienţilor.

Partea bună, în această perioadă, pentru românii care se întorc în ţară şi care au rezervat o maşină este că se pot „trezi” cu un automobil mai performant decât cel ales, dar pentru care nu trebuie să plătească mai mult.

„August, fiind o lună aglomerată, cei care închiriază maşini în ţară au şanse să primească un upgrade de clasă, pentru că, având o rezervare anterioară, este posibil ca flota să fie deja ocupată. Adică, dacă au plătit pentru o maşină de tipul Opel Astra, din clasa compact, care acum este închiriată altor clienţi, poate la un preţ mai bun pentru companie, acesta poate primi un upgrade, station wagon sau SUV”, a precizat Tacciu.

Perioada în care cererea depăşeşte oferta

Perioada de vârf a verii pentru închirierea de maşini în România este 1-25 august, intervalul în care majoritatea românilor din străinătate intră în concediu. În această perioadă, cererea de maşini de pe piaţă depăşeşte oferta.

Închirierea unei maşini costă, în medie, în funcţie de marcă şi tip, între 25 şi 120 euro, dar poate ajunge şi la 189 de euro pe zi.

Străinii închiriază, în medie, în această perioadă, o maşină pentru 6,7 zile, românii care se întorc din străinătate pentru 17 zile, iar românii care locuiesc în România pentru 11 zile.

Enterprise România face parte din grupul Eurolines. În România, Enterprise deţine o flotă de 1.000 de maşini cu cele mai noi modele de Opel şi Renault şi are agenţii deschise în toate aeroporturile din oraşele mari: Otopeni, Cluj, Constanţa, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi şi Sibiu.

Te-ar mai putea interesa și
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va reveni inflația sau nu?”. În funcție de felul în care alegem să......
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...