1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Ce mesaj le-a transmis azi Traian Băsescu liderilor europeni

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, joi, o scrisoare de mulţumire liderilor europeni şi aliaţilor transatlantici care s-au pronunţat în favoarea României în timpul crizei politice din această vară, informează Administraţia Prezidenţială.

06 sep, 2012 | Agerpres

"Îmi face plăcere să vă adresez cele mai sincere mulţumiri pentru sprijinul ferm pe care l-aţi acordat instituţiilor statului român pe tot parcursul crizei politice severe din perioada 3 iulie - 27 august 2012. Poziţiile publice pe care le-aţi exprimat în sprijinul apărării independenţei instituţiilor statului, în special în ceea ce priveşte funcţionarea justiţiei şi respectarea deciziilor Curţii Constituţionale, au avut un rol important în menţinerea acestora pe cursul funcţionării lor corecte. Instituţiile statului român democratic au ieşit întărite din această criză şi au demonstrat că au capacitatea de a aplica prevederile Constituţiei şi ale legii, în condiţiile în care au fost supuse unor presiuni politice deosebite. Acest rezultat nu ar fi fost posibil fără susţinerea dumneavoastră constantă, pentru care doresc încă o dată să vă mulţumesc", se arată în scrisoarea transmisă de Băsescu, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele îi asigură, totodată, pe liderii europeni şi transatlantici de expresia "consideraţiei" sale foarte înalte şi "de marca aprecierii sale personale deosebite".

Marţi, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, Băsescu le-a spus ambasadorilor români pe care i-a primit la Palatul Cotroceni să transmită în statele în care activează că în perioada suspendării sale din funcţie toate instituţiile statului de drept au rămas verticale.

"Acesta este mesajul pe care trebuie să îl preia toţi ambasadorii României în statele membre şi nu numai: instituţiile statului de drept au rămas verticale", a afirmat Traian Băsescu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO