Ce modalități există pentru reducerea costurilor pentru FIV?

În ultimii ani, ratele de succes FIV s-au îmbunătățit odată cu avansarea tehnologiei. Acestea depind de o serie de factori importanți, precum: vârsta femeii, parametrii spermei, rezerva ovariană (numărul de ovocite din ovare), dieta și stilul de viață ale pacienților, bolile care sunt o cauză a infertilității (ex. endometrioza, chisturile ovariene, diabetul, bolile autoimune, bolile infecțioase), respectarea regulilor privind programul de tratament individual pentru infertilitate.
Ion Dobreanu - joi, 22 iun. 2023, 09:34
Ce modalități există pentru reducerea costurilor pentru FIV?

Există și o serie de factori care pot contribui la succesul procedurii FIV și anume:

  • Efectuarea mai multor stimulări minime FIV prin care cresc șansele pacientelor de a obține
    embrioni, și deci sarcina
  • Folosirea unor anumite tratamente cu medicamente selectate în funcție de nevoile ciclului în care activează ovocitele să se dezvolte mai repede
  • Crioconservarea atentă a embrionilor

Potrivit medicilor cu experiență, FIV poate avea succes chiar și la pacienții care au fost diagnosticați cu afecțiuni importante, dar care pot fi tratate în clinici cu echipamente de ultimă generație, precum: endometrioză severă, trompe uterine obstruate, număr scăzut de spermatozoizi și infertilitate inexplicabilă.

Cât costă procedura de fertilizare în vitro (FIV)?

Acum, tot mai multe cupluri au nevoie de fertilizarea în vitro (FIV) pentru a concepe un copil. Această tehnologie medicală necesită costuri semnificative și se face cu ajutorul specialiștilor în reproducere umană asistată.

FIV este o tehnologie de reproducere la care apelează multe femei în ziua de azi, pentru că oferă deseori rezultatele așteptate. În FIV, procesele de fertilizare și etapele inițiale ale dezvoltării embrionului au loc în laboratoare cu tehnologii de ultimă generație. Protocolul include o serie de etape și anume:

  • Stimularea ovarelor în scopul de a produce un număr cât mai mare de ovocite
  • Puncția și colectarea de ovocite
  • Procesul de fertilizare a ovocitelor cu spermatozoizi
  • Transferul embrionului în cavitatea uterină

Multe cupluri optează pentru crioprezervarea embrionilor pentru a avea șansa de a obține încă o sarcină în viitor (dacă doresc asta), sau în cazul în care se întâmplă să nu se implanteze la primul transfer. Costul crioprezervării este redus și procesul destul de simplu. Crioprezervarea embrionilor oferă un mare avantaj pentru cupluri și anume: prezervarea fertilității pe termen lung.

Costurile pentru fertilizarea în vitro sunt afișate pe site-urile clinicilor de fertilizare și acestea depind de anumiți factori. Unele clinici primesc și vouchere Materna, deci și acestea pot fi utilizate și reprezintă un sprijin financiar. Pentru acordarea unui voucher Materna în valoare de 2.000 RON trebuie respectate anumite condiţii, cum ar fi domiciliul stabil de cel puțin 6 luni în București.

Fertilizarea în vitro (FIV) este un tratament de fertilitate, care se poate realiza de exemplu în clinica de fertilizare în vitro București. Această clinică oferă servicii profesionale excelente pentru viitorii părinți și susține Programul Național FIV 2023, prin care se oferă beneficii în valoare de 15.000 de lei, respectiv 2 vouchere: unul tip card electronic de 5.000 lei pentru tratamentul cu medicamente și unul pe suport hârtie care este în valoare de 10.000 lei pentru anumite proceduri medicale specifice.

Acest Program Național FIV 2023 a fost organizat de Ministerul Familiei pentru susținerea cuplurilor, a persoanelor singure, în scopul creșterii natalității. Depunerea dosarelor trebuie făcută repede, deoarece se aplică criteriul "primul venit – primul servit". Conform datelor de pe site-ul Ministerului Familiei, în data de 31.05.2023 erau 7.998 de dosare înregistrate, dintre care 1.346 dosare incomplete, 3.542 de contracte semnate și în final au fost 3.338 de vouchere emise si transmise.

Toate documentele dosarelor trebuie să fie completate corect, unele semnate și certificate „Conform cu originalul”. Ele includ și o cerere de înscriere, copii după actele de identitate ale persoanelor care solicită astfel de vouchere, o adeverință de asigurat CNAS, o declarație pe propria răspundere tip pentru cuplurile aplicante (de pe site-ul ministerului). Documentele trebuie scanate și trimise pe adresa mailto:[email protected] . Mai multe informații se pot obține și pe adresa de e- mail [email protected].

 

Te-ar mai putea interesa și
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
La rafinăria Petrobrazi se testează o tehnologie de captare și utilizare a carbonului, un proiect de cercetare cofinanțat de Comisia Europeană care, dacă își va dovedi viabilitatea în......
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% ...
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...