Ce operator îţi oferă cel mai mare trafic la internet mobil, la cel mai bun preţ

Lansarea serviciilor 4G ar trebui, teoretic  să scadă preţurile la internetul furnizat prin intermediul reţelelor de generaţie a treia. Oare o să se întâmple acest lucru?
laurentiu.matache - mie, 28 nov. 2012, 22:03
Ce operator îţi oferă cel mai mare trafic la internet mobil, la cel mai bun preţ

În momentul actual preţurile practicate de operatorii de telefonie mobilă pentru internetul mobil sunt cu mult peste ce includ abonamentele. Pe piaţă nu există încă un abonament care să ofere trafic nelimitat şi să răspundă pe deplin cerinţelor clienţilor.

Preţul pe GB este încă ridicat şi poate ajunge până la 1.05 euro pentru serviciile de internet mobil. Deşi operatorii se laudă cu trafic nelimitat, practic viteza scade la 128 kbps după ce GB incluşi în abonament este terminat. Faceţi un exerciţiu şi verificaţi ce puteţi face pe internet la viteza de 128 kbps.

Cea mai bună oferă de pe piaţă raport preţ/ trafic inclus aparţine Cosmote România, care pentru 30 de euro pe lună  (135 lei) TVA inclus îţi oferă 150 de GB de trafic ceea ce reprezintă un preţ mediu de 20 eurocenţi pentru un GB. Viteza de conectare pentru cei 150 de GB este de 43.2 Mbps, urmând ca după terminarea lor să scadă la 512 Kbps.

RCS & RDS îţi oferă 10 GB la preţul 5.5 euro (25 de lei)  lună cu TVA ceea ce reprezintă un preţ mediu de 55 de eurocenţi pentru un 1GB. Viteza de conectare la internet în reţeaua RCS&RDS poate să ajungă până la 14.4 Mbps, iar după terminarea traficului inclus viteza scade la 128 Kbps.

Orange România îţi oferă 30 de GB la preţul de 25 de euro pe lună (112.5 lei)  cu TVA astfel preţul mediu pentru 1GB este de 83 de cenţi. Viteza de conectare în reţea este de 43.2, iar după terminarea traficului inclus în abonament  viteza scade la 128 Kbps. Faţă de ceilalţi operatori, Orange mai oferă şi opţiunea Happy Night prin care traficul efectuat în intervalul orar 00:00 – 07:00 nu este consumat din cel inclus în abonament.

Vodafone România are potrivit calculelor ECONOMICA.NET cel mai mare preţ la internetul mobil. Astfel pentru 18GB incluşi un abonat plăteşte 19 euro (85.5 lei) ceea ce înseamnă un preţ mediu de 1.05 euro pentru 1GB.  Viteza de conectare în reţeaua Vodafone este de 43.2 Mbps, iar după terminarea traficului inclus viteza scade la 128 Kbps.

Deşi Vodafone a lansat oferta comercială pentru reţeaua 4G, cu viteză de conectare de până la 75Mbps, preţurile abonamentelor 3G nu s-au modificat, iar traficul inclus nu a crescut.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...