Ce operator îţi oferă cel mai mare trafic la internet mobil, la cel mai bun preţ

Lansarea serviciilor 4G ar trebui, teoretic  să scadă preţurile la internetul furnizat prin intermediul reţelelor de generaţie a treia. Oare o să se întâmple acest lucru?
laurentiu.matache - mie, 28 nov. 2012, 22:03
Ce operator îţi oferă cel mai mare trafic la internet mobil, la cel mai bun preţ

În momentul actual preţurile practicate de operatorii de telefonie mobilă pentru internetul mobil sunt cu mult peste ce includ abonamentele. Pe piaţă nu există încă un abonament care să ofere trafic nelimitat şi să răspundă pe deplin cerinţelor clienţilor.

Preţul pe GB este încă ridicat şi poate ajunge până la 1.05 euro pentru serviciile de internet mobil. Deşi operatorii se laudă cu trafic nelimitat, practic viteza scade la 128 kbps după ce GB incluşi în abonament este terminat. Faceţi un exerciţiu şi verificaţi ce puteţi face pe internet la viteza de 128 kbps.

Cea mai bună oferă de pe piaţă raport preţ/ trafic inclus aparţine Cosmote România, care pentru 30 de euro pe lună  (135 lei) TVA inclus îţi oferă 150 de GB de trafic ceea ce reprezintă un preţ mediu de 20 eurocenţi pentru un GB. Viteza de conectare pentru cei 150 de GB este de 43.2 Mbps, urmând ca după terminarea lor să scadă la 512 Kbps.

RCS & RDS îţi oferă 10 GB la preţul 5.5 euro (25 de lei)  lună cu TVA ceea ce reprezintă un preţ mediu de 55 de eurocenţi pentru un 1GB. Viteza de conectare la internet în reţeaua RCS&RDS poate să ajungă până la 14.4 Mbps, iar după terminarea traficului inclus viteza scade la 128 Kbps.

Orange România îţi oferă 30 de GB la preţul de 25 de euro pe lună (112.5 lei)  cu TVA astfel preţul mediu pentru 1GB este de 83 de cenţi. Viteza de conectare în reţea este de 43.2, iar după terminarea traficului inclus în abonament  viteza scade la 128 Kbps. Faţă de ceilalţi operatori, Orange mai oferă şi opţiunea Happy Night prin care traficul efectuat în intervalul orar 00:00 – 07:00 nu este consumat din cel inclus în abonament.

Vodafone România are potrivit calculelor ECONOMICA.NET cel mai mare preţ la internetul mobil. Astfel pentru 18GB incluşi un abonat plăteşte 19 euro (85.5 lei) ceea ce înseamnă un preţ mediu de 1.05 euro pentru 1GB.  Viteza de conectare în reţeaua Vodafone este de 43.2 Mbps, iar după terminarea traficului inclus viteza scade la 128 Kbps.

Deşi Vodafone a lansat oferta comercială pentru reţeaua 4G, cu viteză de conectare de până la 75Mbps, preţurile abonamentelor 3G nu s-au modificat, iar traficul inclus nu a crescut.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, anunță că a schimbat modul de derulare a proiectelor de acest fel....
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Joe Biden a decis ca trupele americane să rămână în Afganistan dincolo de data de 1 mai prevăzută într-un acord cu ...
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial de azi un Ordin care schimbă regulile pe baza cărora orașele ...