1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Ce oraşe din România vor avea hypermarketuri de jucării

Jumbo, cel mai mare retailer de jucării şi produse pentru casă din Grecia, va deschide până la finele anului fiscal 2014 încă trei magazine în România.

10 aug, 2014 | | ECONOMICA.net

Retailerul de jucării şi articole pentru casă Jumbo vinde în România conform estimărilor iniţiale, astfel că, după ce au testat piaţa cu două magazine pe care le-au deschis anul trecut în Timişoara şi Bucureşti, vor să se extindă. Până la finele anului financiar viitor, adică iunie 2015, compania vrea să deschidă încă trei unităţi. "Performanţa celor două magazine din România este în acord cu estimările iniţiale, astfel că plănuim să operăm încă 3 hiper-magazine în următorul an fiscal", se arată într-un comunicat al companiei. În total, în următorul an fiscal compania vrea să inaugureze cel mult 5 magazine.

Oraşele Jumbo

Potrivit unor informaţii neoficiale, Jumbo a preluat cu chirie o parte dintre spaţiile unde au funcţionat, până luna trecută, magazine ale retailerului german de bricolaj OBI.  În total, OBI, care a decis să se retragă din ţara noastră din cauza pierderilor financiare, a deţinut în ţara noastră 7 unităţi, iar Jumbo ar fi preluat cinci: Bucureşti Berceni, Arad, Ploieşti, Piteşti şi Oradea. De altfel, compania recrutează deja personal pentru unitatea din Arad, care ar putea fi prima deschidere a acestui an. De asemenea, pe site-urile de recrutare, Jumbo se prezintă ca o companie cu prezenţă în Oradea, Piteşti şi Ploieşti. Pentru Oradea, Piteşti şi Prahova, retailerul nu a început însă recrutările de personal. Este de aşteptat însă ca noile magazine Jumbo să fie deschise înainte de Crăciun, aşa cum s-a întâmplat şi cu primele două unităţi din ţara noastră, inaugurate în octombrie (Timişoara) şi noiembrie (Bucureşti) 2013.

Business de peste 541 de milioane de euro

Jumbo a raportat pentru anul fiscal ce include perioada 1 iulie 2013-30 iunie 2014 vânzări globale de aproximativ 541,8 milioane de euro, faţă de 502,2 milioane de euro în perioada similară a anului trecut. Compania a inaugurat în această perioadă 5 magazine noi, dintre care 2 în Grecia,1 în Cipru şi 2 în România. În momentul de faţă, reţeaua Jumbo numără 66 de magazine, dintre care 52 în Grecia, 4 în Cipru,8 în Bulgaria, 2 în România şi un magazin online.  Retailerul estimează pentru anul fiscal viitor o creştere a vânzărilor de 4-6% ca urmare a stabilizării pieţei din Grecia. Veniturile nete estimate se cifrează la 90-95 de milioane de euro.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO