1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Fondul de investiţii polonez Enterprise Investors se pregăteşte de vânzarea lanţului de magazine Profi

Fondul polonez de investiţii Enterprise Investors continuă să inveastească în expansiunea lanţului de supermarketuri Profi, cel mai extins la nivel naţional, urmând ca, în viitor, să găsească un cumpărător. Unii dintre reprezentanţii Enterprise Investors spune că anul exitului va fi 2017.

09 dec, 2015 | ECONOMICA.net

La aproximativ şase ani de când  Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fondul de private equity administrat de Enterprise Investors a preluat companiei Profi Rom Food, în urma unei tranzacţii de 66 de milioane de euro, fondul polonez se pregăteşte, pe termen mediu-scurt, de exit. "Fondurile de private equity sunt mereu interesate de vânzarea companiilor din portofoliu. În cazul Profi, fondul va initia in urmatorii ani un proces de vanzare, insa in acest moment nu confirmam un exit din Profi. " a declarat pentreu ECONOMICA.NET Şerban Roman, Country Director la Enterprise Investors.

Citeşte şi Schimbări în retailul alimentar din România. Trei nume sunt pe lista lanţurilor ce şi-ar putea vinde magazinele

La rândul său,  Cristian Nacu, partener al Enterprise Investors, a declarat pentru digi24 faptul că vânzarea ar putea avea loc în 2017. „Astăzi ne convine, e foarte bine că s-au scăzut aceste taxe, că există bani de consum, dar vrem să știm... În 2017, de exemplu, Profi își propune să se vândă. Ce le arătăm investitorilor pe care vrem să îi chemăm să investească în Profi? Va fi o problemă mare dacă perspectiva va fi una tristă, de asta ne preocupă această politică fiscală”, a declarat acesta

Profi Rom Food SRL, înfiinţat în 2000, este reţeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România. Are peste 9.000 de angajaţi în 363 de magazine din toate judeţele ţării, iar mâine vor inaugura trei noi magazine.

Profi Rom Food a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 1,84 miliarde de euro (415 milioane de euro) pe 2014, în creştere cu 26,6% faţă de anul anterior.

Profitul net al companiei a crescut anul trecut cu aproape 2%, la 27,3 milioane de lei (6,15 milioane de euro).

 

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO