Ce planuri au nemţii care au cumpărat vagoanele de marfă româneşti

Investitorul privat german Thomas Manns, care a preluat fabricile Astra Vagoane Marfa Arad, Meva Drobeta Turnu Severin şi Romvag Caracal, anunţă modernizări iniţiale de până la 10 milioane de euro în primul an şi reia producţia de vagoane de marfă şi material rulant.
Economica.net - joi, 12 iul. 2012, 12:02
Ce planuri au nemţii care au cumpărat vagoanele de marfă româneşti

Cu o capacitate anuală combinată de până la 5.000 de vagoane de marfă de diferite tipuri şi cu hale de producţie care acoperă o suprafaţă de 357.000 de metri pătraţi, Astra Rail Industries devine fabricantul de material rulant feroviar cu cea mai mare capacitate potenţială de producţie din Europa.

Thomas Manns administrează Astra Rail Industries împreună cu o echipă germano-română de manageri, formată din CEO-ul companiei, Bernd Böse, şi COO-ul Fulger Popescu.

Astra Rail Industries va reuni procesele de producţie din Arad, Caracal şi Drobeta Turnu Severin sub un management unic, integrat. Sediul companiei se află la Arad.

Compania a anunţat joi că are în vedere investiţii imediate şi pe termen lung în echipamente, în calitatea produselor şi în design.

„Investiţiile iniţiale vor fi de până la 10 milioane de euro în primele 12 luni, pentru a ridica toate fabricile la standarde occidentale de calitate. Acestea se adaugă la investiţiile în noi echipamente de procesare realizate la toate cele trei fabrici în ultimii cinci ani”, se arată într-un comunicat al companiei.

Bernd Bose, directorul general al Astra Rail Industries, spune că în ultima perioadă clienţii ezitau să plaseze comenzi din cauza stării de insolvenţă în care s-a aflat compania.

„Dar acum există un sentiment se încredere şi clienţii au inceput deja să ne contacteze. Compania este gata să preia comenzi şi să beneficieze de revenirea care se simte pe piaţa internaţională”, a precizat el.

Principala piaţă de distribuţie a companiei este Europa, dar în curând Astra Rail Industries va începe să fie prezentă pe pieţe noi, precum Rusia sau Orientul Mijlociu.

Preluarea activelor de producţie feroviară de către Astra Rail Industries a început în octombrie 2011 şi s-a încheiat la începutul lui iulie 2012. Companiile Astra Vagoane Arad, Meva şi Romvag Caracal, aflate în insolvenţă, au fost preluate de către un investitor german cu peste 30 de milioane de euro.

La momentul deschiderii procedurilor de preluare, datoriile consolidate ale celor trei companii depăşeau 150 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere moderată, în perioada martie-mai, în timp ce pentru......
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă ...