Ce profit a făcut Facebook în 2012

 Facebook a realizat anul trecut un profit net de 1,31 miliarde de doalri, în urcare cu 13% faţă de nivelul din 2011, în timp ce veniturile au crescut cu 37%, la 5 miliarde de dolari, potrivit rezultatelor financiare prezentate miercuri seară de cea mai mare reţea de socializare online.
Economica.net - joi, 31 ian. 2013, 10:44
Ce profit a făcut Facebook în 2012

În 2011, Facebook a înregistrat un profit de 1,16 miliarde de dolari, la venituri de 3,7 miliarde dolari.

Profitul companiei a urcat cu 18% în trimestrul al patrulea, de la 360 milioane de dolari la 426 milioane dolari, iar veniturile au crescut cu 39%, de la 1,13 miliarde dolari la 1,58 miliarde dolari.

Rezultatele din ultimele trei luni ale anului au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, însă investitorii au acordat mai multă atenţie evoluţiei bazei de utilizatori a serivicilor mobile ale companiei, care a încetinit faţă de trimestrul al treilea, potrivit CNN Money.

Acţiunile Facebook au scăzut cu până la 10% în şedinţa de tranzacţii electronice de miercuri seară de la New York, dar au recuperat ulterior o bună parte din pierderi, afişând în final un declin de 4%.

Numărul utilizaorilor activi lunar pe site-ul mobil al Facebook a crescut cu 57% în perioada analizată, la 680 milioane, după un avans de 61% în trimestrul al treilea.

Capacitatea de a atrage venituri şi a realiza profit pe fondul tranziţiei tot mai evidente a utilizatorilor către platforme mobile a fost principalul motiv de îngrijorare pentru investitori în vara anului trecut, provocând scăderi puternice ale acţiunilor după listarea companiei la bursă, în luna mai.

Situaţia s-a schimbat în luna august, odată cu lansarea unei noi aplicaţii Facebook pentru platformele mobile, care afişează spoturi publicitare utilizatorilor care accesează reţeaua de socializare de pe smartphone-uri sau tablete.

Facebook a realizat astfel în trimestrul al patrulea venituri de 306 milioane de dolari din publicitate pe platforme mobile, reprezentând 23% din încasările totale generate de companie din advertising.

Totodată, numărul utilizatorilor activi zilnic de pe platforme mobile a depăşit în premieră indicatorul corespunzător pentru computere desktop.

Te-ar mai putea interesa și
Faliment City Insurance: COTAR cere intervenţia urgentă a Guvernului pentru protejarea asigurărilor auto. Acuzaţii de creştere a preţului RCA cu peste 100%
Faliment City Insurance: COTAR cere intervenţia urgentă a Guvernului pentru protejarea asigurărilor auto. Acuzaţii de ...
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) solicită Guvernului intervenţia urgentă pentru a proteja asigurările auto ale românilor, după intrarea în......
Decathlon va livra în easybox-urile Sameday începând cu semestrul al doilea al anului
Decathlon va livra în easybox-urile Sameday începând cu semestrul al doilea al anului
Retailerul francez de produse sportive Decathlon, cel mai mare pe acest segment din Europa, va livra în easybox și door-to-door, ...
Companiile low-cost vor impulsiona cererea de avioane în Europa în următorii 20 de ani – Boeing
Companiile low-cost vor impulsiona cererea de avioane în Europa în următorii 20 de ani – Boeing
Constructorul american de avioane Boeing se aşteaptă ca transportatorii europeni de tip low-cost să impulsioneze cererea ...
India va avea a cincea mare piaţă bursieră – Goldman Sachs
India va avea a cincea mare piaţă bursieră – Goldman Sachs
Capitalizarea bursieră a companiilor indiene ar urma să crească de la 3.500 miliarde de dolari la 5.000 miliarde de dolari ...