1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Ce profit a făcut FIFA în 2011

Federaţia Internaţională de Fotbal a înregistrat un profit net de 36 de milioane de dolari (28,5 milioane de euro) pentru anul 2011, a anunţat, vineri, Comisia de Finanţe, cu ocazia celui de-al 62-lea Congres ce a avut loc la Budapesta, informează AFP.

25 mai, 2012 | Mediafax

Veniturile totale au însumat 1,07 miliarde de dolari, în timp ce cheltuielile au fost de 1,034 miliarde, rezultând un profit de 36 de milioane de dolari. La finalul anului 2010, în care a fost organizată Cupa Mondială, FIFA a avut un profit de 219 milioane de dolari.

Majoritatea veniturilor vine din cedarea drepturilor de comercializare şi marketing pentru Cupa Mondială din 2014 ce va avea loc în Brazilia.

Rezervele FIFA se ridică acum la 1,29 miliarde de dolari, după ce în 2007 au fost de 643 de milioane de dolari.

Rezultatele financiare au fost aprobate de 99 la sută dintre participanţii prezenţi la congres.

"Este confortabil să ai siguranţă financiară într-o lume în care această stare nu e bună, după ce în Europa şi în lume vorbim despre recesiune. Nu suntem bogaţi, dar suntem pregătiţi în cazul în care ceva se întâmplă cu organizaţia noastră sau cu CM. 85 la sută dintre veniturile noastre vin de la Cupa Mondială. Trebuie să le răsplătim încrederea celor care ne-au încredinţat responsabilitatea organizării Cupei Mondiale. Noi, cei din Comitetul Executiv, avem încredere în Brazilia, voi?", s-a adresat preşedintele Sepp Blatter celor 208 federaţii prezente, primind în schimb aplauze modeste.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO