1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Ce profit a scos Ioan Niculae din Comcereal Alexandria. Cu ce riscuri

Cifra de afaceri a Comcereal Alexandria a fost anul trecut de 74,7 milioane de lei, cu aproape 50% mai mare decât în 2010. Profitul net a fost mai mult decât triplu.

12 iun, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Omul de afaceri Ioan Niculae controlează marea majoritate a acţiunilor Comcereal Alexandria (simbol bursier CCOM), prin companiile grupului InterAgro, potrivit datelor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În ciuda rezultatelor sale, valoarea de piaţă a Comcereal Alexandria este de numai 15,5 milioane de lei.  Acţiunile CCOM se tranzacţionează pentru numai 3 bani bucata pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Riscurile din viitorul apropiat la care este expusă societatea sunt legate de costurile mari de investiţii de mediu, impuse de standardele europene şi de „vechimea relativ mare a clădirilor, ceea ce poate genera cheltuieli mari pentru modernizarea la standardele actuale“, potrivit raportului pe anul trecut trimis la BVB.

Principalii competitori ai Comcereal Alexandria sunt filiala din România a colosului american Cargill (Cargill Agricultura s.r.l) şi Eurosiloz pe piaţa depozitării producţiei agricole şi Bunge, Expur şi Cargill, pe piaţa producţiei de uleiuri alimentare.

Ioan Niculae şi mai mulţi directori din Romgaz sunt anchetaţi pentru „subminarea economiei naţionale“ si pentru favorizarea firmei InterAgro prin preţuri  preferenţiale la gaze.

Datoriile totale ale lui firmelor lui Ioan Niculae către Romgaz erau de 334 milioane de lei în 2011, potrivit unui raport al Fondului Proprietatea, care este acţionar al producătoarei de gaze.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO