Ce răspunde CNSC la acuzaţiile lui Ponta: nu am blocat licitaţia pentru autostrada Comarnic-Braşov

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a emis astăzi un comunicat de presă prin care răspunde acuzaţiilor lansate de premierul Victor Ponta în legătură cu decizia de suspendare a licitaţiei pentru primul tronson de autostradă care urmează să fie construit în sistem public-privat, Comarnic-Braşov, licitaţie blocată pe 21 decembrie, ca urmare a contestaţiei unei mari companii chineze.
Cristina Şomănescu - lun, 07 ian. 2013, 14:17
Ce răspunde CNSC la acuzaţiile lui Ponta: nu am blocat licitaţia pentru autostrada Comarnic-Braşov

Pe 3 ianuarie, cu o zi înainte ca Ponta să acuze instituţia de blocarea licitaţiei, CNSC a soluţionat cauza şi a dispus remedierea anunţului de participare şi a fişei de date a achiziţiei.

ECONOMICA.NET vă redă integral răspunsul CNSC la acuzaţiile premierului Victor Ponta privind blocarea licitaţiei pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov.

CNSC nu a „blocat” procedura susmenţionată, cum în mod eronat s-a interpretat, nu poate bloca de altfel nicio procedură, ţinând cont de faptul că, în conformitate cu legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, deciziile de suspendare pe care le pronunţă (în cazurile prevăzute expres de lege) acţionează numai până la soluţionarea pe fond a cauzei, adică maximum 20 de zile de la completarea dosarului.

În speţă, completul numărul 11 din cadrul instituţiei, căruia i s-a repartizat în mod aleatoriu dosarul, a admis cererea de suspendare formulată prin contestaţia introdusă de China Communications Construction Company Limited, pronunţând, în acest sens, în data de 21.12.2012, Decizia nr. 1001S/C11/5822.

În fapt, suspendarea a acţionat numai până în data de 03.01.2013, atunci când completul de soluţionare căruia i-a fost repartizat dosarul, în mod aleatoriu, a soluţionat pe fond cauza, pronunţând Decizia nr. 3/C11/5822.

Prin decizia precizată s-a admis, în parte, contestaţia formulată de către China Communications Construction Company Limited, dispunându-se remedierea anunţului de participare şi a fişei de date a achiziţiei.

Ca atare, se observă ca Decizia nr. 3/C11/5822 a fost emisă în data de 03.01.2013, în numai 3 (trei) zile lucrătoare, anterior declaraţiilor domnului prim-ministru Victor Ponta din data de 04.01.2013, nu ulterior acestora, asa cum s-a lăsat să se înţeleagă şi greşit a fost menţionat în mass-media.

Prin urmare, dacă în data de 04.01.2013, cei care l-au “informat” pe domnul prim-ministru Victor Ponta în cadrul şedinţei de guvern cu privire la stadiul soluţionării contestaţiei ar fi întreprins diligenţele minime de a se interesa cu privire la dosarul în cauză, ar fi aflat că C.N.S.C. a soluţionat pe fond contestaţia în urmă cu o zi, respectiv în data de 03.01.2013.

Din acest motiv, considerăm ca afirmaţiile domnului prim-ministru Victor Ponta, a cărui bună credinţă nu o punem la îndoială, au fost făcute ca urmare a unei dezinformari.

În ceea ce priveşte preşedintele CNSC şi ceilalţi membri ai Consiliului, facem precizarea că aceştia sunt apolitici, în cazul acestora fiind stabilit prin lege acelaşi regim al incompatibilitãţilor ca şi în cazul magistraţilor.
Preşedintele CNSC are numai atribuţii administrative şi manageriale şi participă numai la soluţionarea cauzelor ce au fost repartizate completului din care face parte, în calitatea sa de consilier de soluţionare a contestaţiilor în domeniul achiziţiilor publice, fără a avea vreo ingerinţă în deciziile pronunţate de alte complete, cum este cazul în prezenta cauzã.
În final, pe această cale, asigurăm instituţiile publice şi mediul de afaceri că CNSC va continua să participe activ şi în anul 2013 la sprijinirea şi dezvoltarea absorbţiei fondurilor europene, prin soluţionarea cu celeritate a contestaţiilor formulate în cadrul procedurilor de achiziţie publică finanţate din fonduri structurale şi de coeziune, cu respectarea întocmai a principiilor consacrate de legislaţia în materie.

 

Autostrada Comarnic-Braşov este inclusă în programul de guvernare al Cabinetului Ponta şi ar urma să fie prima autostradă din România construită în sistem de parteneriat public-privat.
Contractul de concesiune pentru execuţia, exploatarea şi întreţinerea autostrăzii Comarnic-Braşov se ridică la 5,3 miliarde de lei, pentru autostrada de 58 de kilometri, potrivit anunţului de concesionare publicat în SEAP.

Citeşte şi Construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, blocată de chinezi

Te-ar mai putea interesa și
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul și ambalajele
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul ...
Producătorii de apă de izvor susțin că nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor din cauza costurilor tot mai mari la energie, ambalaje și combustibili....
Capitala a atins o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori. Ce restricţii ar putea fi impuse
Capitala a atins o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori. Ce restricţii ar putea fi impuse
Subprefectul Municipiului Bucureşti Florela-Antonela Ghiţă a declarat că DSP a comunicat vineri o incidenţă COVID-19 ...
De teama problemelor de aprovizionare, industria vaccinurilor din UE vrea să îşi transfere producţia acasă
De teama problemelor de aprovizionare, industria vaccinurilor din UE vrea să îşi transfere producţia acasă
Companiile europene care joacă un rol crucial în producţia de vaccinuri împotriva COVID-19 lucrează să îşi aducă ...
Autoritatea şefului FMI riscă să fie afectată de o anchetă cu privire la presiuni în favoarea Chinei
Autoritatea şefului FMI riscă să fie afectată de o anchetă cu privire la presiuni în favoarea Chinei
Kristalina Georgieva riscă să vadă că autoritatea sa de preşedinte al Fondului Monetar Internaţional este subminată ...