Ce rost are să-ţi cauţi de lucru de Sărbători

Potrivit înţelepciunii populare, să-ţi cauţi un loc de muncă de Sărbători este o pierdere de timp. Se spune că angajatorii pur şi simplu nu recrutează în această perioadă, deci cei care au rămas fără loc de muncă îşi încetează demersurile, în decembrie, cu gândul de a o lua de la capăt la început de an. Fac bine?
Andreea Budica - sâm, 22 dec. 2012, 21:52
Ce rost are să-ţi cauţi de lucru de Sărbători

Aşteptarea ar putea să nu fie un lucru chiar înţelept. Un studiu recent, realizat cu participarea unor  companii de recrutare, arată că peste două treimi (69%) din angajatori spune că numărul locurilor de muncă creşte în noiembrie şi decembrie sau rămâne, cel puțin, la acelaşi nivel ca în timpul anului, potrivit jobs.aol.com. Ba mai mult, 53% din companiile de recrutare care au participat la sondajul ExecuNet spun că interviurile sunt programate în timpul ultimelor două luni ale anului.

În timp ce pentru companiile de recrutare este profitabil să plaseze persoane pe funcţii executive, decembrie poate fi o lună foarte bună și pentru căutarea unui loc de muncă. La urma urmei, mulţi angajatori vor să recruteze personal în această perioadă, pentru a se asigura că au suficienți angajați la început de an, a declarat Wanda Barrett, director de recrutare la compania Society for Human Resource Management. Companiile au targeturi specifice pe fiecare an şi este dificil să le atingi dacă un departament sau altul nu are suficienţi angajaţi, a adăugat Barrett. „Companiile nu doresc să suprasolicite actualii angajaţi. Nimeni nu doreşte să facă două sau trei lucruri de-odată”, a mai spus specialistul în recrutare.

Potrivit studiului, dacă persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă îşi opresc căutările în perioada Sărbătorilor de Iarnă, acestea ar putea fi devansate de competitori. 79% din companiile de recrutare spun că numărul celor care aplică şi sunt sunaţi pentru interviuri creşte, sau rămâne constant. De fapt, în noiembrie şi decembrie este cel mai uşor să găseşti angajatorii la birou, întrucât 78% din respondenţi afirmă că în această perioadă din an sunt disponibili.

Dacă îţi cauţi de lucru, este bine să-ţi plasezi CV-ul şi scrisoarea de intenţie în mod personalizat, în faţa cât mai multor angajatori, folosind cuvinte-cheie şi evitând e-mailul în masă. Asta după ce ai petrecut suficient timp căutând cei mai potriviți angajatori şi cele mai bune joburi. Acest sfat este valabil pentru tot anul, însă cei ce caută job-uri în această perioadă din an beneficiază de competiţie redusă şi oportunităţi mai mari, a spus Deborah Brown-Volkman, expert în cariere. Iată câteva sfaturi din partea specialistului:

  • Este sezon de petreceri, ceea ce înseamnă că organizaţiile şi asociaţiile sunt reunite, o perioadă foarte bună pentru networking.

  • Oamenii sunt binedispuşi, deci mai probabil să te ajute sau să-ţi ofere sfaturi.

  • Vacanţele pot oferi celor în căutare de joburi ocazia perfectă să sune foşti colegi sau cunoştinţe să afle „noutăţi”.

  • Ocazie perfectă de a întreba dacă există posturi vacante sau dacă se fac angajări.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...