Ce s-a întâmplat în marile oraşe din România – Rezultate alegeri locale 2016

ECONOMICA.NET vă prezintă câştigătorii alegerilor locale din principalele oraşe din ţară.
AGERPRES - lun, 06 iun. 2016, 04:29
Ce s-a întâmplat în marile oraşe din România - Rezultate alegeri locale 2016

Cluj-Napoca: PNL, câştigător. Emil Boc a obţinut 68%

PNL a câştigat alegerile pentru Consiliul Local Cluj-Napoca cu 50% din voturi şi pentru Consiliul Judeţan Cluj cu 38 de procente, în timp ce Emil Boc a obţinut 68%, potrivit numărătorii paralele a PNL Cluj.

De asemenea, PNL ar fi câştigat Primăria oraşului Huedin şi Primăria municipiului Câmpia Turzii, în timp ce PSD ar fi câştigat primăriile municipiilor Turda, Dej şi Gherla.

PNL ar fi obţinut în judeţul Cluj 37 de posturi de primar raportat la 81 de unităţi administrativ teritoriale.

Potrivit sondajului IRES, Emil Boc a câştigat, la Cluj-Napoca, un nou mandat de primar, cu 69,1%. Pe locul al doilea s-ar afla candidatul UDMR, Horvath Anna, cu 10,8%, iar pe locul al treilea, candidatul independent Octavian Buzoianu (8,8%), susţinut de PSD+ALDE, UNPR, PNŢCD, PND şi PRM.

Potrivit aceluiaşi exit-poll realizat de IRES, pentru Consiliul local Cluj-Napoca, PNL ar fi obţinut 55,5%, urmat de UDMR (15,4%), PSD+ALDE (14,3%), iar restul formaţiunilor au obţinut sub 5%.

Timişoara: Nicolae Robu – 52,67% din voturi

Nicolae Robu a obţinut 52, 67% din voturi profilându-se câştigător detaşat al alegerilor pentru Primăria Timişoarei. .La Timişoara, Robu este urmat de Florică Bârsăşteanu (PSD) cu 22,650% şi de independentul Adrian Orza, cu 7,383%.

PNL a câştigat Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean – numărătoare paralelă

PNL a câştigat primul loc în alegerile pentru Consiliul Local Timişoara şi pentru Consiliul Judeţean Timiş, pe lângă postul de primar al municipiului reşedinţă, potrivit numărătorii paralele derulate de liberale şi care a centralizat 117 de secţii din totalul de 207 secţii de votare din Timişoara.

Constanţa: Decebal Făgădău (PSD) îşi anunţă victoria, potrivit numărătorii paralele

Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la funcţia de primar al Municipiului Constanţa, primarul interimar Decebal Făgădău, şi-a anunţat victoria în alegerile locale de duminică 5 iunie, în urma realizării numărătorii paralele din majoritatea secţiilor de votare.

Sibiu: Astrid Fodor (FDGR) a câştigat alegerile. Aceasta a anunţat că Forumul Democrat al Germanilor din România va avea majoritate în Consiliul Local.

Partidul Social Democrat (PSD) a obţinut 15 mandate de primar, în timp ce Partidul Naţional Liberal (PNL) are 14 primari, ca urmare a rezultatelor parţiale comunicate luni dimineaţa, de către Biroul Electoral Judeţean (BEJ), în urma centralizării rezultatelor din 29 de circumscripţii electorale, dintr-un total de 64.

PNL este partidul cu cele mai multe voturi pentru consiliile locale, potrivit BEJ. PNL are 42,49 % din voturile exprimate pentru posturile de consilier local, iar PSD, 40,39 %, în timp ce Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), 5,20 %, iar Partidul Mişcarea Populară, 3,27 %.

Braşov: George Scripcaru – 52,52%

Actualul primar ar putea fi reales, rezultatele parţiale transmise de BEC indicând că a obţinut 52,52% din voturi. La Braşov, cel de-al doilea clasat, la mare distanţă de Scripcaru, este Răzvan Popa (PSD), cu 16,92% din voturi. Pe locul trei este candidatul independent Mihai Sturzu, care a fost votat de 8,97% dintre braşoveni.

Ploieşti: Adrian Dobre (PNL) câştigă (numărătoare paralelă)

Candidatul PNL Adrian Dobre câştigă Primăria Ploieşti, conform numărătorii paralele parţiale făcute de liberali şi de social-democraţi, pe locul secund clasându-se candidatul PSD, Cristian Ganea.

Adrian Dobre a declarat că, după contabilizarea voturilor din peste 70% din totalul secţiilor de votare, reiese că a obţinut cu peste 3.000 de voturi mai mult decât următorul clasat, care este candidatul PSD, Cristian Ganea.

 

Craiova: Olguţa Vasilescu câştigă un nou mandat de primar

Lia Olguţa Vasilescu, acuzată de fapte de corupţie, a câştigat un nou mandat de primar al Craiovei, ea declarând, după închiderea urnelor, că duminică a fost dat un vot pro-persoană, şi nu împotriva unei persoane.

 

Arad: Gheorghe Falcă a câştigat al patrulea mandat de primar

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a câştigat cel de-al patrulea mandat, datele centralizate de PNL, în cadrul numărătorii paralele, din jumătate din secţiile de votare indicând că a obţinut circa 40 la sută din voturi, dublu faţă de principalul său contracandidat, Sebastian Bulumac.

 

Galaţi: Social-democratul Ionuţ Pucheanu a câştigat – numărătoarea paralelă a PSD

Candidatul PSD Ionuţ Pucheanu a câştigat alegerile pentru Primăria Galaţi, potrivit numărătorii paralele a voturilor efectuată de PSD, a declarat luni presei, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica.

 

Alba Iulia: Mircea Hava, PNL, al şaselea mandat consecutiv de primar

Primarul municipiului Alba Iulia, liberalul Mircea Hava, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că a obţinut 62% din voturi după centralizarea informaţiilor, potrivit numărătorii paralele efectuate de către PNL şi care a contabilizat 32 din cele 50 de secţii de votare din municipiu.

 

Iaşi: Primarul interimar Mihai Chirica (PSD), 50% din voturi – numărătoare paralelă

Mihai Chirica, candidatul PSD la Primăria Municipiului Iaşi, este preferatul a aproape jumătate dintre electoratul care s-a prezentat duminică la vot, potrivit numărătorii paralele parţiale a PSD.

 

Oradea – Bihor

Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, spune că a câştigat un nou mandat de primar al municipiului Oradea, iar la nivelul judeţului Bihor PNL va avea aproximativ 46 din cele 101 primării, rezultatele fiind încă parţiale deoarece în două localităţi se renumără voturile.

 

Baia Mare: Cherecheş câştigă un nou mandat. Este în arest din 27 aprilie şi trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest din 27 aprilie şi trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, susţine că a câştigat un nou mandat, transmiţându-le băimărenilor un mesaj în care le mulţumeşte „din toată fiinţa” sa. El le mai spune acestora că va fi „mai mult decât un primar”: „Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru!”.

 

Râmnicu Vâlcea: Mircia Gutău, condamnat definitiv de două ori pentru corupţie, dar şi partidul său câştigă alegerile

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat definitiv de două ori pentru corupţie, a fost reales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, conform numărătorii paralele făcute de PER, partidul sub sigla căruia Gutău a candidat la acest scrutin.

 

Tîrgu-Mureş: Dorin Florea (independent) a câştigat al cincilea mandat, potrivit numărătorii paralele

Târgu Mureş, 6 iun /Agerpres/ – Candidatul independent Dorin Florea a câştigat în urma scrutinului de duminică al cincilea mandat la Primăria Târgu Mureş, numărătoarea paralelă efectuată de PNL evidenţiind o diferenţă de circa 1.500 de voturi faţă de principalul său contracandidat, independentul Soos Zoltan.

 

Piatra Neamţ: Liberalul Dragoş Chitic, noul primar al municipiului (numărătoare paralelă parţială PNL)

Primarul interimar Dragoş Chitic a obţinut peste 35 la sută dintre voturile valabil exprimate, conform numărătorii paralele realizată de PNL în 55 dintre cele 75 de secţii de votare din Piatra Neamţ.

Pe poziţia secundă se clasează candidatul PSD+UNPR, deputatul Liviu Harbuz, care a întrunit 27,3 la sută. Pe poziţia a treia se situează deputatul Cătălin Drăguşanu, candidat al ALDE, care a obţinut 14,6 la sută.

 

Bacău: Candidatul PSD Cosmin Necula câştigă – numărătoare paralelă

Candidatul PSD Cosmin Necula câştigă Primăria municipiului Bacău, fiind creditat cu 34,18 din opţiunile electoratului, potrivit numărătorii paralele efectuate până la ora 2,00 de social-democraţi pe 46.900 de buletine de vot, adică peste 80% din total.

 

Giurgiu: Candidatul social-democrat a obţinut peste 40% din voturi – numărătoare paralelă PSD

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că potrivit numărătorii paralele efectuată de social-democraţi în aproximativ 50% din secţiile de vot, candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, ar fi obţinut peste 40% din voturile alegătorilor veniţi la urne.

 

Brăila: Deputatul Marian Dragomir câştigă primăria municipiului, conform numărătorii paralele PSD

Deputatul PSD Marian Dragomir a câştigat primăria municipiului Brăila, social-democraţii obţinând şi primăriile din oraşele Ianca, Făurei şi Însurăţei, după cum a anunţat într-o conferinţă de presă preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...