Ce să vizitezi într-o vacanță în Austria

Cu peste 45 de milioane de turiști, Austria reprezintă un loc ideal în cazul în care îți dorești să mergi atât într-un city break, dar și într-o vacanță mai lungă. Este o țară încărcată de istorie, care le oferă turiștilor și peisaje care le taie răsuflarea.
Ion Dobreanu - lun, 19 sept. 2022, 16:57
Ce să vizitezi într-o vacanță în Austria

Așadar, iată ce poți vizita într-o vacanță în Austria:

1. Viena

Este capitala Austriei și pentru mult timp a fost orașul cu cea mai bună calitate a vieții din Europa. Peste 7 milioane de turiști vin în Viena anual atrași în special de istoria sa. E locul potrivit în care merită să ajungi dacă ești pasionat de muzee. Vei găsi unul aproape la fiecare colț de stradă. În același timp, te poți bucura de clădiri cu arhitectură specială, dar și să faci o vizită la celebrul Schonbrunn. Pe lângă vizita palatului te poți plimba ore în șir în grădinile din jur, dar și la gradina zoologică din apropiere, considerată una dintre cele mai tari din Europa. Dacă ești pasionat de distracție, e recomandată și o vizită la parcul Prater.

2. Tirol

Acest land federal se află în vestul Austriei, chiar la graniță și impresionează prin peisajele sale montane. E locul ideal pentru pasionații de drumeții, dar și pentru cei cărora le place să schieze. De altfel, cei mai mulți turiști ajung aici în timpul sezonului rece. Capitala Tirolului este Innsbruck, un oraș curat și cu o arhitectură deosebită căreia merită să îi aloci măcar o zi. Fiind o regiune atât de frumoasă, aici s-au filmat scene din producții precum The Secret of Loch Ness II (2010), That’s What Friends are For (2019) și You Only Die Twice (2018). Mai mult, compania EGT a dorit să scoată la lumină frumusețile locului și a lansat unul dintre cele mai apreciate sloturi online. Acesta se numește Tirol Fest și conține printre simboluri celebrii covrigi, acordeoanele locale, halbe de bere, un bărbat și o femeie îmbrăcați în haine tradiționale tiroleze și clădiri cu arhitectură locală. Nu este la fel de cunoscut precum arhicunoscutul joc de pacanele Burning Hott, insa merita totusi incercat.

3. Hallstatt

Austria este recunoscută pentru peisajele sale de poveste și multe dintre vederile acestea au în prim plan localitatea Hallstatt. Face parte din patrimoniul mondial UNESCO din 1997 și este un loc în care lacul Hallstatter See se îmbină excelent cu masivul Dachstein. Mai mult, clădirile din zonă au o arhitectură superbă. Hallstatt este situat în apropiere de Salzburg și Graz și este o destinație ideală în care să petreci în jur de două zile. Ține însă cont că prețurile la cazări și restaurante sunt ceva mai mari decât în celelalte locuri din Austria.

4. Lacul Worthersee

Se află în imediata apropiere a orașului Klagenfurt. Se remarcă drept unul dintre cele mai calde lacuri alpine, care vara atinge chiar și o temperatură de 27 de grade Celsius. În schimb, iarna devine un uriaș patinoar, ceea ce reprezintă o atracție turistică majoră. Este așadar locul în care vara poți să înoți și să te plimbi cu barca, iar iarna te poți da cu patinele. Mai mult, pentru că în zonă sunt munți, este o destinație ideală și pentru cei care vor să facă drumeții sau plimbări cu bicicleta pe munte. Iar Klagenfurt este și el un oraș ce merită vizitat.

5. Șoseaua alpină Grossglockner

Pentru o experiență inedită este recomandat acest traseu. Drumul spectaculos se întinde pe 48 de kilometri și te conduce către cel mai înalt munte din Austria, Grossglockner, care are o altitudine de 3.798 de metri. În plus, pe traseu vei găsi numeroase locuri în care poți opri pentru a realiza fotografii cu adevărat spectaculoase. Tot aici se află și cel mai lung ghețar din Europa, Pasterze, cu o lungime de 8,4 km.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul înleşneşte schimbarea locurilor de muncă avute de cetăţenii extracomunitari aduşi la muncă în România
Guvernul înleşneşte schimbarea locurilor de muncă avute de cetăţenii extracomunitari aduşi la muncă în România
Executivul a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă care simplifică schimbarea locurilor de muncă avute de cetăţenii din afara UE, aduşi la muncă în ţara noastră. Dacă lucrătorul......
Nuclearelectrica va vira în acest an statului de zece ori mai multe taxe, 1,7 miliarde de lei
Nuclearelectrica va vira în acest an statului de zece ori mai multe taxe, 1,7 miliarde de lei
Nuclearelectrica, unul dintre marii producători de energie electrică din România, controlat de stat, și-a refăcut calculele ...
Ce face Blue Air cu avioanele rămase în flotă: va zbura pentru Aeroitalia, care are un parteneriat și cu AirConnect
Ce face Blue Air cu avioanele rămase în flotă: va zbura pentru Aeroitalia, care are un parteneriat și cu AirConnect
Blue Air, care a anunțat recent că nu poate relua zborurile din România din 10 octombrie, a semnat un parteneriat ACMI ...
Detaliile şi creativitatea sunt duse la un nou nivel de Seria Xiaomi 12T
Detaliile şi creativitatea sunt duse la un nou nivel de Seria Xiaomi 12T
Sistemul imagistic al Seriei Xiaomi 12T aduce noi experiențe în lumea telefoanelor inteligente.