Ce salarii se oferă acum în agricultură

70% dintre angajatorii din agricultură oferă proaspeţilor absolvenţi de facultate un salariu net lunar de 1.370 de lei, în timp ce candidaţii cu 2-3 ani experienţă sunt ofertaţi cu un salariu net lunar de 1.781 lei, precum şi cu contracte pe perioadă nedeterminată, arată un studiu.
Economica.net - vin, 20 apr. 2012, 13:48
Ce salarii se oferă acum în agricultură

Peste 90% din angajatorii din domeniul agricol care intenţionează să angajeze absolvenţi sunt deschişi să recruteze cel puţin un absolvent fără experienţă de muncă, arată rezultatele studiului de piaţă Nevoi şi probleme ale pieţei de muncă în agricultura – agribusiness, realizat în cadrul proiectului european AgroCariera, în perioada iunie – noiembrie 2011, printre angajatorii şi studenţii din agricultură.

Studiul Nevoi şi probleme ale pieţei de muncă în agricultură – agribusiness a fost realizat de către compania MRI Research & Consulting, pe un eşantion format din 500 de studenţi – absolvenţi ai facultăţilor de profil, şi 300 de potenţiali angajatori.

Dincolo de oferta financiară pentru candidaţii interesaţi, totuşi, un sfert dintre angajatori spun că nu au nicio persoană angajată cu studii superioare în agricultură.
În prezent, doar 11% dintre angajatori au un partenariat cu una din facultăţile de agricultură din zona unde activează, cu toate că 68% din aceştia sunt interesaţi de extinderea partenariatului cu facultăţile de agricultură.

În ceea ce priveşte oportunităţile de angajare existente pe piaţa muncii din domeniu, numai 33% din angajatori au angajat în ultimele 24 luni absolvenţi de facultăţi de agricultura, 30% dintre ei au intenţia să angajeze în următorii 2 ani persoane cu studii superioare, dintre care 76% planifică să angajeze nu mai mult de 2 persoane şi 7% – până la 10 persoane.
Majoritatea poziţiilor oferite ţin de agronomie şi 13% dintre poziţii sunt în domeniul vânzării/promovării produselor destinate agriculturii.

Selectarea viitorilor angajaţi are loc cel mai des prin intermediul facultăţilor de agricultură (53%), la recomandările altor angajaţi (48%) şi prin anunţuri în mass-media (48%). Doar 21% dintre angajatori declară că ar apela la agenţiile de recrutare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Electrica împrumută 1,5 miliarde de lei de la bănci, ca să facă față schemei de plafonare a prețurilor și reducerii facturilor
Electrica împrumută 1,5 miliarde de lei de la bănci, ca să facă față schemei de plafonare a prețurilor și reducerii ...
Electrica Furnizare se va împrumuta de 1,5 miliarde de lei, pe termen scurt, în contextul în care compania trebuie să ...
Germania trimite avioane de vânătoare în România într-o misiune NATO de apărare a spațiului aerian
Germania trimite avioane de vânătoare în România într-o misiune NATO de apărare a spațiului aerian
Trei avioane de luptă Eurofighter germane vor pleca spre România în februarie şi martie, în contextul în care ţările ...
Zelenski le cere statelor occidentale să nu mai creeze panică în privința unei invazii rusești
Zelenski le cere statelor occidentale să nu mai creeze panică în privința unei invazii rusești
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri occidentalilor să nu creeze panică în jurul tensiunilor cu ...